Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, 28 Haziran Pazar günü 25’nci Karadeniz Yayla Şenliğini düzenleyeceklerini söyledi.

Bayrak beraberinde bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek binasında yaptığı açıklamada, “Her sene Haziran ayının son pazarı Karadeniz Yayla şenliğini yapıyoruz. Geçen yıl yapamadık o yüzden halkımızdan bazı serzenişler oldu. Bu sene şenliğimize devam edeceğiz” diyerek şunları söyledi:

“25’nci Karadeniz Yayla Şenliğini bu sene 28 Haziran 2020 Pazar günü Çayköy’de yapacağız. Şu ana kadar 3 sanatçı ile anlaştık diğer çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene farklı bir çalışma ile Karadeniz Yayla Şenliğinin ne olduğunu BEÜ’de bir hocamız ile Karadeniz Yaylacılığı ile ilgili bir resim sergisi açmayı hedefliyoruz. Ayrıca Kültür Bakanlığının Karadeniz yayla şenliğini yayma konusunda Karadeniz yöresine ait materyaller örneğin değirman taşı, Trabzon lastiği, Sürmene Keşanı gibi ürünlerinin olduğu bir sergi açacağız. Bunları yönetim kurulu arkadaşlarımız ile masaya yatıracağız. Farklı bir konsepte bu yılki Karadeniz Yayla Şenliğini yapacağız. İnşallah 28 Haziran 2020 Pazar günü yapacağımız şenlik hava muhalefeti yüzünden sıkıntı yaşanmaz. Bugünden itibaren hazırlıklarımıza yoğun bir şekilde başladık” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi