Zonguldak’ta 40 yılı aşkın süredir balıkçılık yapan Bayram Yılmaz, yaklaşık 20 gündür boş olan tezgahlarının hamsi ile dolmasının kendileri ve vatandaşlar açısından sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Kefken taraflarında bol miktarda hamsi balığı çıktığını belirten Yılmaz, “Tezgahlarımız taze hamsi ile doldu. Bu durum hem bizim hem de halk için iyi oldu. Çünkü tezgahlarımız 20 gündür boştu. Allah’a şükürler olsun 3-5 gündür güzel hamsi geliyor” dedi.

Tarihinde bu kadar kötü bir balıkçılık sezonu görmediğini ifade eden balıkçı esnafı Bayram Yılmaz, şunları söyledi:

“Yerli hamsinin çıkmasıyla vatandaşların balığa olan ilgisi de arttı. Yaklaşık 20 gündür tezgahlarımız boştu ve satılacak balık olmadığı için vatandaşlarımıza balık satmıyorduk. Şuanda Kefken taraflarında güzel balık çıktı. Hamsi hem iri hem de fiyatı düşük olduğundan vatandaşın hamsiye olan ilgisi güzel. Bu durumdan bizde mutluyuz vatandaşlarımızda mutlu. Hamsi Gürcistan’a kadar gitmişti şimdi balığın peşi geldi. Yani balık Gürcistan’dan geri dönmüş değil balığın peşi geldi. Tezgahlarımız taze hamsi ile doldu ve hem bizim hem de halk için iyi oldu. Çünkü tezgahlarımız 20 gündür boştu. Tezgahların boş kalması sadece bizim açımızdan değil çalışanlar ve balık seven vatandaşlar içinde kötü bir durumdu. Allah’a şükürler olsun 3-5 gündür güzel hamsi geliyor. Balığın bu sene az çıkmasında en büyük etken hava şartları. 2019 yılı Kasım-Aralık aylarında bile insanlar denize giriyorlardı. Ben 40 seneyi aşkındır balıkçılık mesleğiyle uğraşıyorum tarihinde bu kadar kötü bir balıkçılık sezonu görmedim. Bir hamsi ile ne kadar olabilir ki! Yine de buna şükürler olsun diyoruz çünkü tezgahlarımız şu anda boş değil” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi