Zonguldak’ta 31. Vergi Haftası kutlama programları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı.

24 Şubat -14 Mart tarihleri arasında kutlanan vergi haftası kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunum törenine; Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, kurum çalışanları, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Muhasebeciler Odası Başkanı Tahsin Erdem, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, Zonguldak Vergi Denetim Kurulu Başkanı Abdul Kadir Kuştepe katıldı.

Valilik önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

31. Vergi Haftası kutlama programında konuşan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, dengeli ve sürdürülebilir bir kalkınmanın temelinin vergi olduğunu belirterek şunları söyledi:  

“Vergi; Devletimizin kalkınmasındaki en önemli araçtır. Güzel ülkemizin eğitim, sağlık, savunma ve benzeri alanlardaki tüm projeleri vergi temeli üzerine inşa edilerek finanse edilmektedir. Dolayısıyla vergi çok önemli bir vatandaşlık görevidir. Vergi toplama görevi kanunla verilen Gelir İdaresi Başkanlığımız mükelleflerimize daha iyi hizmeti sunabilmek adına çağın gerektirdiği ekonomik uygulamaları hayata geçirmiştir. Elektronik tebligat, elektronik yoklama, interaktif vergi dairesi gibi iş ve işlemleri mükelleflerimizin hizmetine sunmuştur. Mükelleflerimizin bildirim, beyan, tahsilat, belge düzeni, defter tutma uygulamalarının büyük çoğunluğunu dijital ortama taşımıştır. Bizler de taşra teşkilatı olarak bu değişim ve dönüşüme kayıtsız kalmayarak mükelleflerimize en iyi hizmeti sunmak için gayret göstereceğiz. Unutmayalım ki dengeli ve sürdürülebilir bir kalkınmanın temeli vergidir. Verginin önemini ve verginin bilincini toplumun tüm kesimlerine anlatmak en önemli vazifemiz olacaktır. Bu vesile ile vergi ödeme yükümlülüğünü yerine getiren tüm mükelleflerimize, yine verginin tahsil edilebilir aşamaya gelmesinde emeklerini esirgemeyen meslek mensuplarımız SMMM ve YMM’ler ile verginin hazineye intikali için fedakarca görev yapan vergi dairesi başkanlığımız personeline şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle vergi haftasını en içten dileklerimle kutluyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi