Zonguldak Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu yaptığı açıklamada, “Zonguldak kamuoyunda gündeme getirilen atıl durumdaki tarım arazilerimizin ülke ekonomisine kazandırılmaları, çalışmalarını gönülden destekliyoruz” dedi.

Çiloğlu açıklamasında, “Geçen hafta Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli tarafından 21 ile teşvik verilmesi, zor günler geçiren ülkemiz için oldukça olumlu olmuştur” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak ilimizin bu listede her zamanki gibi yer alamaması da bizleri üzmüştür. Korona virüs salgınında ilk 5’e giren ilimiz keşke bu konuda ilk 21 e girebilseydi.

İlimizde tarım potansiyelini, destek vererek canlandırmak mümkündür. Gökçebey, Devrek ve Çaycuma Deltasında binlerce dönüm arazilerimiz atıl durumdadır. Teşvik ile bu araziler ülke ekonomisine kazandırılabilir. Zonguldak ilimiz bu listeye girebilirse koronadan dolayı dip yapan ilimizin morali bir nebze olsun yerine gelir.

Bizler bölge milletvekillerimizin; Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli den Zonguldak ilimizin de bu listeye alınmasını talep etmelerini istiyoruz. Konuyu gündeme getiren Zonguldak BBP eski İl Başkanı Taner Yıldırım'a; duyarlılık gösteren milletvekillerimize, siyasetçilerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ederiz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi