Devrek Belediyesi ve iş adamı Atilla Genç’in katkılarıyla Gazi Orta Okulu’nda oluşturulan Robotik ve Kodlama sınıfı hizmete açıldı.

Eğitime, bilime ve spora her zaman destek olduklarını belirten Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt, verdikleri sözleri yerine getirmeye devam ettiklerini belirtti.

Başkan Bozkurt konuşmasında; “ Söz verdik ve sözlerimizi tutmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne, özellikle çocuklara ve eğitime desteklerimizi esirgemiyoruz. Biz, farklı bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlarken onların, teknolojinin sunduğu yeniliklerden yararlanmalarını istiyoruz. Çocuklarımıza teknolojinin kapılarını sonuna kadar açmayı hedefliyoruz. Verilen robotik kodlama eğitimleriyle, kazandıkları bilgileri pratiğe dökerek akademik hayatlarına da yön verecek düzeyde, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış olacaklar. Teknoloji bağımlısı değil, teknoloji hâkimiyeti olan bireylerin yetişmesine katkı sağlıyoruz. Bu atölyelerden eğitim alan öğrencilerimiz Türkiye’nin hatta dünyanın geleceğini kurgulayacak. Öğrencilerimizin robotik ve kodlama eğitimi alacakları bu sınıfın hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.

Gazi Orta Okulu Müdürü Halil Karka ise yaptığı konuşmada “Gazi Orta Okulumuzda, robotik kodlama sınıfının yapılarak hayata geçmesinde büyük emeği olan Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt ve İş adamı Atilla Genç’e teşekkürlerini ve şükranlarını sunuyorum” diye konuştu.

Robotik kodlama sınıfı açılışı için yapılan törende, Devrek Kaymakamı Ümit Altay tarafından, Gazi Orta Okulu adına Belediye Başkanı  Çetin Bozkur’a teşekkür plaketi verildi.

Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da yaptığı katkılardan dolayı İş adamı Atilla Genç’e plaket takdiminde bulundu.

Yapılan törenin ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a öğrenciler teşekkür etti.

Robotik kodlama sınıfının açılışına  Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Korum, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi