Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Şehitler Parkı, İsmet Paşa Parkı, Sahil ve çeşitli dinlenme yerlerinde denetim yaparak 60 yaş üzeri vatandaşlara “evde kalın” diyerek yaşlı vatandaşları evlerine gönderdiler.

Polis ekipleri; “Sizlere bizim ihtiyacımız var. Evinizde kalırsanız bu konuda hassasiyet gösterip bizlere yardımcı olursanız hep birlikte bu sorunu aşarız. Ama bizlere yardımcı olun evinizde kalın” diyerek, yaşlı vatandaşlara “Eğer evinize gidemeyecek durumda iseniz sizi evinize kadar getirelim. Bu konu çok ciddi bir konu. Sizin gibi değerli insanların bunun farkında olmamız gerekiyor” şeklinde tavsiyelerde bulunup, yaşlı vatandaşların Koronavirüs salgınına yakalanmamaları konusunda uyarılarda bulundular.

Polis ekiplerinin yaşlı vatandaşlara yönelik başlattığı “evde kal” denetimi sırasında bazı vatandaşların, “İlaçlarımı almaya geldim” bazılarının da “Daha yeni indim şimdi evime gideceğim” demeleri dikkat çekerken, bazı vatandaşlar da polisin yaptığı bu denetimin yerinde ve güzel bir uygulama olduğunu belirterek teşekkür ettiler. Haber: ŞABAN YILMAZ

Editör: Haber Merkezi