Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan çay ocakları yaklaşık üç ay sonra normalleşme süreciyle birlikte yeniden açıldı.

Çay ocağı işletmecisi Arif Kılıç, tekrar işe başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ben ve benim gibi çay ocağı işletmecilerinin çoğunun geçim kaynağı çay ocaklarımızdı ve evlerimizin ihtiyaçlarını çay ocaklarımızdan karşılıyorduk. Birçok esnafımız sıkıntılar çekmiştir veya çekiyordur ama önemli olan yeniden çalışır hale dönüşmemizdir” dedi.

Geride kalan üç aylık sürecin birçok esnafı sıkıntıya soktuğunu ifade eden Çay ocağı işletmecisi Arif Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

SÜRECİ HEP BERABER ATLATACAĞIZ

“Dünya ve ülkemizde etkili olan Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaklaşık üç aydan beri işyerimiz kapalı. Allah’a şükür normalleşme süreciyle birlikte bugün itibariyle çalışmamıza izin verildi. Ben ve benim gibi çay ocağı işletmecileri bizlere iletilen tedbirleri alarak çay ocaklarımızı halkımızın hizmetine sunduk. Ancak, üç alık geride kalan sürecin ben ve benim gibi birçok esnafımızı son derece sıkıntıya soktuğunu ve geçmişten gelen birikimin bizleri ileriki zamanlarda biraz daha fazla zorlayacağını gördük. Sürecin en kısa zamanda atlatılabilmesi için halkımızın teveccühü ve esnaf olarak bizlerin gayretleriyle inşallah bu sıkıntılar geride kalacak. Biz yine eski günlerimize döneceğiz ve herkes kendi hizmetini en güzel şekilde verecek. Bu süreç içerisinde bizlere gerekli açıklamaları yapan ve bilgiler veren kamuda çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar bizi anlamışlardır, bizde onların bu anlamdaki görevlerinin farkındayız. İnşallah karşılıklı tevazu içerisinde bu süreci hep beraber atlatacağız. Gelecek günlerin inşallah bu günlerden daha iyilere vesile olacağını düşünüyorum ve benim gibi tüm esnaf arkadaşlarıma hayırlı işler temenni ediyorum.

EKONOMİK SIKINTILARIN HAD SAFHADA OLDUĞUNU GÖRDÜK

İşyerlerimizin kapalı olduğu süreç içerisinde birçok esnaf arkadaşımız ve oda başkanlarımızla görüştük. Özellikle ekonomik manada sıkıntıların had safhada olduğunu gördük. Bende dahil olmak üzere birçok esnaf arkadaşımızın özellikle kira anlamında büyük bir problemle karşı karşıyayız ama bu sıkıntıları aşacağız. Şöyle bir şey olmadı; Mal sahipleri gelip “biz üç aylık kiramızdan feragat ediyoruz” demedi. Ben esnaf arkadaşlarımızın hiçbirinden böyle bir şey duymadım ama inşallah öyleleri de vardır. Kendim için örnek verecek olursam; mal sahibi gelip üç aylık süreç içerisindeki kiramızı ileriye yönelik aylara yayma yoluyla telafi edebileceğimize dair bir imkan sundu. Ama ödeme sadece kiramızdan ibaret değil! Devlete ödemek zorunda olduğumuz ödemeler bir süre ertelendi ama o süreler gelecek. Diğer yandan ben ve benim gibi çay ocağı işletmecilerinin çoğunun geçim kaynağı çay ocaklarımızdı ve evlerimizin ihtiyaçlarını çay ocaklarımızdan karşılıyorduk. Birçok esnafımız sıkıntılar çekmiştir veya çekiyordur ama önemli olan yeniden çalışır hale dönüşmemizdir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi