Çaycuma ilçesi Velioğlu Mahallesi İlkokulu sıfır atık proje kapsamında, akıl ve zekâ oyunları sınıfı oluşturuyor.

Velioğlu İlkokulu, ellerinde var olan masa, sandalye ve dolapları geri dönüşüme kazandırarak, okullarında gönüllü olarak çalışarak bu sınıfı var edecek olan Sibel Aydın ile okullarına akıl ve zeka oyunları sınıfı kazandırıyor.

Gönüllü olarak ellerinde var olan eski malzemeleri yenisini aratmayan görüntüye kavuşturarak bu sınıf malzemelerinin boyamasını ve tamiratını üstlenen gönüllü Sibel Aydın, her şey çocuklar için olduğunu ifade ederek, “ 7 yıldır bu işi yapıyorum. Okul Müdürü Sadi Çelik ve Emel Kaya’dan böyle bir teklif gelince kabul ettim. İlçe esnaflarından da bu iş için gerekli desteği aldık. Bu işin en güzel yanı eski malzemeleri değerlendirmek. İnşallah çok güzel bir çalışma ortaya çıkacak. İki hafta sonra son derece modern ve ferah bir akıl ve zeka oyunları sınıfı açılacak” dedi.

Okul Müdürü Sadi Çelik, yaptığı açıklamada, 2023 vizyonunda çocukların beceri ve gelişim vizyon belgesinde tasarım ve beceri atölyeleri yer aldığını ifade ederek, “Elimizdeki imkânlarla çocuklarımızın hafızasını güçlendirme, problem çözme yeteneklerini ve görsel zekâlarını geliştirilmesi için akıl ve zeka oyunları sınıfını kurmaya kararlaştırdık.” dedi.

Sınıfı oluşturmak için Yeni malzeme almaktansa, elimizde var olan malzemeleri boyayıp tamir edip yeni bir sınıf oluşturmaya karar verdiklerini de sözlerin ekleyen Çelik, “Yavaş yavaş emin adımlarla ilerliyoruz. Sınıf bitince çok güzel olacak. En önemlisi çocuklarımız için güzel olacak.” diye konuştu. (Gönül DOMBAYCI)

Editör: Haber Merkezi