Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil’i makamında ziyaret etti.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, beraberinde il yöneticileriyle birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetimini sendika binasında ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, TTK’nın Türkiye için çok önemli bir kurum olduğunu belirterek şunları söyledi:

EROL: “BİLGİ SAHİBİ OLMAYANLAR CÜMLELERİNE DİKKAT ETSİN!”

“Son günlerde kıdem tazminatı ile ilgili gelişmeler var birde Türkiye Taşkömürü Kurumu hakkında bilgi sahibi olmadan değerlendirme yapanlar var. Türkiye Taşkömürü Kurumu Türkiye’de önemli bir kurumdur. 1.5 milyar ton jeolojik kömür rezervimiz var, 750 milyon tonda görünür rezervimiz var. 2019 yılı itibariyle Türkiye, demir çelik sektöründe ve enerji sektöründe yaklaşık 36 milyon ton kömür kullanıyor. Bu 36 milyon ton kömüründe yüzde 3’ünü yerli üretimden kullanıyor. Dolayısıyla elimizde böylesi bir kaynak var bu kaynağı mekanizasyon, yarı mekanizasyon sistemleriyle birlikte istihdamı artırarak, hazırlık çalışmalarını gerçekleştirerek ve peyderpey üretim işçisi sayısını artırarak bu kömürü çıkartmamız gerekiyor. Kurumun işçi sayısı 20 bin olduğu zamanlar 13 bin işçi yeraltında çalışıyordu. Özellikle bu konularda açıklama yapacak olan makamlardaki kişilerin açıklama yapmadan önce 2014 senesinden bu tarafa Türkiye Taşkömürü Kurumunun sektör raporlarını ve faaliyet raporlarını okusunlar ve genel duruma göre değerlendirme yapsınlar. Yoksa bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Bilgi sahibi olmadan da bazı cümlelerin kullanılmaması gerekiyor.

EROL: “19 MAHALLEMİZİNDE SIKINTISI VAR!”

Zonguldak Belediyesini yakından takip ediyoruz. Zonguldak Belediyesinin şuanda 460 milyon civarında borcu var. Bu borçlar nasıl azaltılacak, borçların azaltılmasıyla ilgili israf nasıl azaltılacak, borcun azaltılmasıyla ilgili bir planlama var mı? Bu konularla ilgili belediye başkanımızdan bir program bekliyoruz. Bakıldığında bir program yok. Lavuar Alanı düzenlemesi var, sahil yolunun düzenlenmesi var ama bunlar bizlerin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamıyor. Bunlar palyatif tedbirler şehre cerrahi müdahale gerekiyor. Zonguldak’ın 19 mahallesinde sıkıntılarımız var. Mahallelerimizin sıkıntılarını çözecek bir program istiyoruz. Bu konuları belediye başkanımızla görüşeceğiz. Pandemi süreci nedeniyle hükümetin genel politikayla ilgili ortaya koyduğu 2019-2021 genel program bozulmuş oldu. Saadet Partisi olarak bu programın revize edilmesini rica ediyoruz. Çünkü orada ortaya koymuş olduğunuz bütün hedefler korona virüsü sonrası allak bullak oldu.”

YEŞİL: “ÇALIŞMA HAYATI HUZURSUZ!”

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol ve yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ise şunları söyledi:

“Kıdem Tazminatı, TTK ve Zonguldak’la alakalı ilginiz için ayrıca teşekkür ediyorum. Gündemimiz kıdem tazminatı ağırlıklı. Ülkemizin yapısına bakıldığında kıdem tazminatı konusunun çok hassas olduğu ve bu işleri hayata geçirmek için yapılan çalışmalarında belgesiz ama söylemlerden ibaret olduğunu görüyoruz. Tamamlayıcı Emeklilik Fonu adı altında yapılan bir çalışma var ama bizlere ve kamuoyuna ulaşan hiçbir veri yok. Bu anlamda bizler bugün veri bizlere tebliğ edilecekmiş gibi hazırlığımızı yaptık, tepkimizi gösterdik. Türk-İş Konfederasyonumuzun öncülüğünde yaklaşık 3 haftadan beri tepkilerimizi göstermeye başladık. İşçi arkadaşlarımızda bu konuda çok hassaslar. Çalışma hayatının tamamen şuan huzursuz olduğu, hükümetinde bu politikalarına anlam veremediğimizi her fırsatta beyan ediyoruz. Sesimizi her geçen gün yükselterek kıdem tazminatı konusunun takipçisi olacağız. Kıdem tazminatı bizim çalışma hayatımızın finalidir. Ömrümüzü verdiğimiz çalışmanın bir karşılığıdır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi