Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ etkinlikleri kapsamında gazi ve şehit aileleriyle kahvaltıda bir araya geldiler.

Maden Mühendisleri Lokalinde düzenlenen kahvaltı programına; CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez ilçe Başkanı Yusuf Mar, Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Recep Başar, gaziler, şehit aileleri ve partililer katıldı.

CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, burada yaptığı konuşmada; “Partimizin il ve merkez ilçe başkanlığı olarak 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde gazilerimiz ve şehitlerimizin aileleriyle düzenlediğimiz kahvaltı programında bir araya gelmek istedik. Bize bu mutluluğu yaşattığınız için ve sizlerle beraber olduğumuz için sizlere minnettarız. Hepinize partimiz adına teşekkür ediyorum. Vatan ve Bayrak için mücadele eden şanlı gazilerimiz ile vatanımızı korumak için şehit olan kardeşlerimizin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Sizlerden ricamız; vatanımızı, bayrağımızı birlik ve bütünlük içerisinde nasıl koruduysak her zaman aynı vaziyette devam etmektir. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta vahim bir olayla karşılaştık. Bu olayda değerli gazi kardeşimize yapılan olayı kınıyoruz. Biz sizlere minnettarız. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Recep Başar, “CHP Zonguldak İl başkanımıza bize bu değeri verdiği için teşekkür ediyoruz. Gazilerimizin, şehitlerimizin ve şehit yakınlarının değeri bilinsin. Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz devamlı bu tür etkinliklerle buluşturulsun” diye konuştu.

Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz ise şunları söyledi: “19 Eylül Gaziler Günü öncesi sayın başkanın böyle bir etkinlik düzenlemesi bize onur verdi. Şehit Aileleri olarak CHP Zonguldak İl Başkanlığına teşekkür ediyoruz. Ancak 6 gün önce Zonguldak’ta bir olay yaşandı ondan dolayı üzgünüz. Gazimize yumruk atmak çok kötü bir şey! Keşke böyle bir hadise hiç yaşanmasaydı. Zonguldak’ımıza yakışmayan bir olay oldu. Terörle mücadele esnasında Güneydoğuda gazi olan kardeşimizin Zonguldak’a gelip yumruk yemesini hazmedemedim. Bu devlete 20 yaşında çocuğumuzu verdik gazilerimize ve şehit ailelerimize nasıl haklarını helal edecekler bilemiyorum. Yarın sıra bizde mi gelir diye düşünüyorum! İnşallah bu son olur. Gazimizin sol gözü yüzde 90 görmüyor, sağ kulağı duymuyor üstüne şimdide sağ gözünün altında damar çatlağı, boyunda çatlak var. Şimdi bu şekilde yaşayacak” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi