Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’daki cuma hutbesinde kullandığı ifadelere tepkiler  artarak devam ediyor.

Zonguldak Adliyesi  önünde toplanan ve aralarında eski Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve kapatılan Cumhuriyet Kadınları derneği başkanı Gülhan Çetin’in de bulunduğu bir grup vatandaş Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Grup adına açıklama yapan Gülhan Çetin, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 24 Temmuz günü Cuma Hutbesinde, Ayasofya’yı ve İstanbul’u işgalden kurtarmış Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk' ün adını duada anmayarak saygısızlık yapmıştır, sözlerinde “Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” diyecek kadar hadsizce davranan ve temsil ettiği sevgi ve hoşgörü dinine yakışmayan bir biçimde hutbeyi kılıçla okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı kınıyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Unutmayınız, Kurtuluş Savaşında yüzlerce camide ezanlar susturuldu. Yunan orduları sadece camileri yakmakla, ezanları susturmakla yetinmeyip Ayasofya başta olmak üzere önemli camileri kiliseye dönüştürmek istediler. İşte işgalcilerin bu çirkin hesaplarını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bozdu. Bugün, Cumhuriyetin kurucusuna ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak için buradayız. Özellikle Lozan'ın yıldönümüne denk getirilerek Atatürk ' ün lanetlenmesine seyirci kalmayacak kadar vatanseveriz. Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir ve en doğal yasal haklarımızı kullanarak Diyanet İşleri Başkanının kin ve nefret dolu sözlerine karşı suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Diyanet İşleri Başkanı’nı istifa etmeye davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Laik' tir, Laik kalacaktır” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi