Hak İş Zonguldak İl Temsilcisi Nihat Oruç yaptığı açıklamada, “Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın sağlık çalışanlarını Coronavirüsle mücadeleye zarar vermekle suçlayarak onları aşağılaması kabul edilemez” dedi.

Oruç açıklamasında, “Vali Bektaş’ın “Her türlü tedbir alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize getirdiği yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık” şeklindeki sözlerini, gerçeklerle bağdaşmayan yersiz ve talihsiz bir açıklama olmuştur” diyerek şunları söyledi:

“Sağlık çalışanlarını salgınla mücadeleye zarar vermekle itham eden Vali Bektaş’ın bununla da kalmayıp, “yurt verdik, yemek verdik” diyerek onları aşağılaması utanç verici bir durumdur. Kimsenin sağlık çalışanlarını aşağılama ve onları başarısız göstermeye hakkı yoktur.

Coronavirüs salgınının ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden itibaren gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın gerekse tüm milletimizin takdirini kazanan sağlık emekçileri hakkındaki bu üslup son derece yanlıştır.

Zonguldak Valisinin talihsiz açıklamaları emekçilerin morale en çok ihtiyacı olduğu bu zor dönemde infial yaratmıştır. Vali Bektaş, tepkiler üzerine sağlık emekçilerinden özür dilemiştir, ancak gerçeklerle örtüşmeyen, talihsiz ve üsluptan yoksun açıklamaları sağlık çalışanlarımızın yüreğinde kapatılamaz yaralara neden olmuştur.

Salgınla mücadelede ön safta savaşan sağlık emekçileri başta olmak üzere belediye çalışanlarımız, KYK çalışanlarımız, güvenlik güçlerimiz ve hizmet sektörü çalışanlarımız büyük bir özveri ortaya koymaktadır. Bilhassa sağlık emekçilerimiz evinden, eşinden, çocuğundan uzakta, toplumumuzun hayatı için kendi hayatlarını riske atarak canla başla çalışmaktadır.

Devletimiz, ülkemiz ve milletimiz sağlık emekçilerine minnettardır. Sağlık çalışanlarımız ise bugün olduğu gibi yarın da tüm olumsuzluklara rağmen, tüm riskleri göze alarak mesleklerini yapmaya devam edeceklerdir.

HAK-İŞ olarak, her zaman sağlık emekçilerimizin yanında olduk. Onlara katkı vermeye devam edeceğiz. Zonguldak Valisini açıklamalarının yersiz ve kabul edilemez bulduğumuzu tekrar ifade ediyor, benzeri açıklamaların bir daha vuku bulmamasını temenni ediyoruz.

Sağlık çalışanları başta olmak üzere, bu zor dönemde elini taşın altına koyarak zorlukla içinde çalışan tüm emekçilerimize minnettarız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi