SOKAK OYUNLARINA EŞLİK ETTİLER

Zonguldak’ta unutulan sokak oyunlarını farkındalık amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Oynar mısın benimle’ projesi Fener sahasında gerçekleştirilen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan çocukların oyunlarına eşlik ettiler.

(FOTOLU)
Zonguldak’ta unutulan sokak oyunlarını farkındalık amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Oynar Mısın Benimle" projesi gerçekleştirildi.

Zonguldak Valiliği ve Zonguldak  Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı ‘Geleneksel çocuk oyunlarımızı yaşamaya ne dersiniz? Oynar mısın benimle? Sosyal sorumluluk projesi Fener sentetik spor sahasında gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Vali Yardımcısı ve Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, İl Milli Eğitim Müdür vekili  Murat Kapıcı, Çalışma ve İŞKUR İl  müdürü Gönül Demirsu, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Kızılay Derneği Başkanı Aydın  Ergenç, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ile daire müdürleri  katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söylendiği esnada protokol Barış Pınar’ı harekatında Mehmetçiğe destek olmak adına asker selamı verdi.

Programda çocuklar “sek sek” ve ‘saklambaç” gibi çok sayıda unutulan sokak oyunlarından oynadılar.  Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan etkinlikte yaptığı konuşmada,  “Özellikle bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Çocuklarımız bu oyunlarla birlikte iş yapabilmenin zevkini tatmaktadır. Çocuklarımız burada fark etmeden zihin pratiği yapıyorlar. Proje sorumlularına çok teşekkür ediyorum. Bugün burada çocuklarımızın gözündeki mutluluğu görmemizi sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Bugün Zonguldak’ta çok özel bir ortamı paylaşıyoruz. Belediyemizin de katkılarıyla bu etkinliği yapıyoruz. Çocuklarımıza bilgisayarın dışında da bir hayatın olduğunu fark ettirmeye çalışıyoruz. Bütün çocuklarımıza yol açıklığı diliyoruz. Saygılar ve sevgiler diliyoruz”

Ardından Vali Bektaş ve protokol üyeleri, çocuklar ile birlikte sokak oyunlarını oynadılar. Oynanan bu oyunlarda çocuklardan daha çok büyüklerin heyecanlı olduğu gözlendi. Vali Erdoğan Bektaş çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı. Vali Bektaş’ın ve Zeki Tosunun, çektiği halatın kopması sonucu yere düştüler.

Programın sonuna doğru Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan karşılıklı penaltı atışları yaptılar. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi