AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan kent merkezinde incelemelerde bulundu.

Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Uçar, önümüzdeki süreçte kent merkezinde yapılacak yatırımların startının verileceğini söyledi.

Projelerin yapılacağı yerler ile ilgili geziler yaptıklarını belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, konuşmasına şöyle devam etti:

UÇAR: “YATIRIMLARIN STARTINI VERECEĞİZ”

AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, “Sayın Belediye Başkanımız ve arkadaşlarımızla birlikte malum süreçle ilgili geziyoruz, şehrimizde yapılacak yeni yatırım ve projelerle ilgili fikir alış verişinde bulunuyoruz, yerinde inceliyoruz, esnaf ve vatandaşlarımıza selam veriyoruz, hasbihal ediyoruz, beraber olmaya çalışıyoruz. Mübarek Ramazan ayı içerisinde sürecin daha huzurlu, daha mutlu bir şekilde geçebilmesi için beraber olalım istiyoruz. O yüzden Belediye Başkanımızla birlikte bir çarşı turu yaptık.  Bu rutin gezilerimizden bir tanesi zaman zaman Belediye başkanımızla biri araya gelip bu tip gezileri yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte şehrimizde yapılacak yatırımların inşallah startını vereceğiz. Hem bu projelerimizin yeri ile ilgili bir takım geziler yaptık. Yarın sokağa çıkma yasağının başlaması ile birlikte halkımız ihtiyaçlarını karşılaması için caddelere indi, bankaların önleri oldukça kalabalık. Aslında uzun zamandır bundan şikayet edilen bir durum. Bunun ortadan kaldırılması lazım, bankaların biraz daha çalışma süresini uzatması, ya da personelinin artırılması gibi bir takım tedbirler alınması lazım. Bu da haliyle insanlarımız bankalardaki işlemlerini yapabilmesi için caddelerde kuyruk oluşturuyor. Buna tedbir alınması lazım. Bunun dışında ifade ettiğim gibi Cumartesi ve Pazar gününün sokağa çıkma yasağının olması münasebetiyle halkımız da ihtiyaçlarını karşılaması için hemen çarşıya inmiş durumda, hava da güzel ama sosyal mesafeye riayet ederek, herkesin maske ile bu ihtiyaçlarını karşılaması konusunda hassasiyet göstermesini istiyoruz” dedi.

ALAN: “SAHİL PROJESİNE BAŞLIYORUZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise şunları söyledi: “Sayın vekilim özetledi biz de biliyorsunuz Pazartesi günü berber ve kuaförlerimiz hizmete tekrar başlayacaklar. Onlarla sohbet ettik. Maske dağıtımı, siper dağıtımı, temizlik ve akabinde de ekiplerimiz tarafından dezenfeksiyonları yapıldı. Vekilimle sahil projesine de baktık, Pazartesi günü de inşallah orada ticaret yapan 13 tane esnafımızı da çağırıp onları bu konuda bilgilendirip tebligatlarını vereceğiz. İnşallah Pazartesi gününden sonra sahil projesine başlıyoruz. Biliyorsunuz yer teslimini de yapmıştık. Şöyle bir çarşı turu atmış olduk. Tabi 2 günlük sokağa çıkma yasağının başlaması ile vatandaşlarımız haklı olarak ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıdalar. Sosyal mesafeye dikkat ederek, ticaretin de artık normalleşme sürecine girdiğini net bir şekilde görebiliyoruz. Biz sosyal mesafeye daha da riayet edelim diye dün emniyet güçlerimizle beraber geceden itibaren, özellikle banka önlerinde, Soğuksu ve Gazipaşa’da bariyerleme yaptık, biraz daha sosyal mesafeye dikkat ederek, tedbiri elden bırakmayarak, inşallah bayramdan sonra normalleşme daha da hızlanır umudu ile o günleri özlediğimiz için o günleri beklediğimiz için böyle bir hedef için uğraşıyoruz, inşallah o günler yakındadır diye dua ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi