Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından ekmek fırıncısı esnafları araçlarıyla mahalle mahalle dolaşarak halkın ayağına kadar ekmek getirmeye başladı.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte vatandaşlar ekmek fırınlarına akın etti diyen Latifoğlu Ekmek Fırını sahibi Osman Cora, “korona virüsü salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte vatandaşlarımız ekmek alabilmek için sokağa akın etti. Ama buna hiç gerek yoktu çünkü fırıncı esnafları olarak mahallelerimizde halkın ayağına kadar ekmek getireceğimizi söylemiştik bugün ve yarında halkın evlerine kadar ekmek getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Sokağa çıkma yasağına hazırlıksız yakalandıklarını belirten Latifoğlu Ekmek Fırını sahibi Osman Cora, açıklamasına şöyle devam etti:

“Solağa çıkma yasağına ekmek fırıncı esnafı olarak bizler hazırlıksız yakalandık vatandaşlarda hazırlıksız yakalandı. Sokağa çıkma yasağını bir gün önce bizlere bildirselerdi hazırlıklı bir şekilde vatandaşlarımıza daha rahat hizmet edebilirdik. İnsanlar birden ekmeğe hücum edince bizimde elimiz ayağımıza dolaşmış gibi bir görüntü oldu. Vatandaşlarımız hizmet bekliyor bizde elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yeter ki insanlarımız dışarı çıkmasınlar, evde kalsınlar. Biz ekmek fırıncıları olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bütün araçlarımız mahallelerimizde ekmek dağıtıyorlar ama sıkıntı çok çünkü kişi ekmek istiyor apartmanın en üst katına kadar çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu da hizmet süremizi etkiliyor çünkü ekmek bekleyen birçok vatandaşımız var. Vatandaşımızın karamsar olmasına gerek yok. İki günde kimse aç kalmaz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi