Memur Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun malumu olduğu üzere Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsüyle mücadele; devletimizin tüm kurumları, hükümetin icra gücü, milletimizin iradesi ve dualarıyla tüm dünyaya emsal teşkil edecek düzeyde ve herhangi bir boşluğa mahal vermeyecek şekilde yürütülmektedir” dedi.

Kara açıklamasında, “Denilebilir ki devletimiz ve milletimizin el ele yürüttüğü bu destansı mücadeleyi bütün dünya hayranlıkla izlemektedir. Hiç kuşkusuz bu büyük başarıda en büyük pay kahramanca mücadele eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına aittir” diyerek şunları söyledi.

“Takdir edilmelidir ki sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın bu süreçte insanüstü bir gayretle devletimizin yüzünü ak eden hizmetleri, destansı mücadeleleri 3 günlük “alkışla” geçiştirilecek, hamasetle üstü örtülecek türden değildir ve olmamalıdır da.

Çalışanlarımızın zaten hakları olan ama kurumların borçları nedeniyle bir türlü ödenemeyen performansa dayalı ek ödemelerinin 3 ay boyunca tavandan ödeneceği şeklinde kamuoyuna deklare edilen söylemler, tırnak içinde söylüyoruz "çalışanlarımızın zaten doğal hakkı olmasına rağmen" adı olan ama izi olmayan bir vaatte kalmıştır. Ayrıca kamuoyuna yansıtıldığı şekliyle sağlık çalışanlarına kesinlikle %100 zam da yapılmamıştır. Olay, zaten her ay hak edilen performansa dayalı ek ödemenin Hazine ve Maliye bakanlığının desteğiyle, yalnızca küçük bir gruba tavan oranında ödenmesinden ibarettir.

Sosyal hizmet çalışanlarının ve üniversite hastanelerinde çalışanların neredeyse tamamı, Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışanların ise büyük çoğunluğu hiçbir şekilde herhangi bir şekilde ödeme almamışlardır. Yani kazın ayağı hiç de göründüğü gibi değildir. Kamuoyunda oluşturulan söylemler yanılgıdan ibarettir. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız hem herhangi bir fazladan ücret almamışlar, hem de alıyormuş gibi algılanmışlardır.

Taşıdığı ağır pandemi yükü dolayısıyla ismi büyükşehirlerle birlikte +1 olarak anılan ve ilave badireler atlatan Zonguldak’ımızda kahramanca hizmet veren tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza elbette canı  gönülden teşekkür etmek gerekiyor. Ancak teşekkürden daha fazlası gerekmektedir. Bizler Sağlık-Sen camiası olarak Genel Merkezimiz öncülüğünde çalışanlarımıza teşekkürden fazlasını kazanıma dönüştürmek için canla başla çalışıyoruz.

Tek bir kuruş ilave ücret almadıkları halde pandemi sürecinin en ağır mücadelesini veren kurumlarından biri olarak Üniversite hastanemizden ayrıca bahsetmek isterim. Onların emekleri, fedakarlıkları parantezlere sığmayacak kadar büyüktür. Biz hakkın teslimi noktasında onlar için hem itibar mücadelesi hem de kazanım mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Kendilerinden Rabbimiz kat kat razı olsun.

Pandemi tüm ciddiyetiyle yola devam ederken artık gün alın terinin karşılığı olan ücretlerde adaleti sağlama günüdür. Alkış, teşekkür ve milletimizin gönlündeki yeri tesis noktasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız yeterince nasiplenmişlerdir. Şimdi devletimizin alın terine, bunca fedakarlığa ve emeğe sahip çıkma zamanıdır. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki dünyaya örnek olan ve bu süreci güçlü bir iradeyle yürüterek merhamet eliyle tüm dünyaya destek olan devletimiz kahramanlarına da sahip çıkacaktır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi