Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Aslantürk ve Bahçelievler Mahalleler Muhtarları Bülent Tüzün ile Zonguldak Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde Soğuksu Pazaryeri otoparkında kan bağış kampanyası düzenlendi.

Kan bağışı kampanyasına; Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın, Saadet Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu, Ak Parti Zonguldak İl Başkan yardımcısı Ömer Gülay, Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Aslantürk, Bahçelievler Mahalleler Muhtarları Bülent Tüzün, İnağzı Mahallesi Muhtarı Mustafa Hamzaçebi, İncivez Mahalle Muhtarı Hüseyin Cevher, Zonguldak Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erkan Küçük, pazarcı esnafları ve vatandaşlar destek verdi.

GÜNAYDIN: “KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇ”

Kan bağışının önemine değinen Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın, “Terakki ve Bahçelievler Mahallelerimizin Muhtarları ile Zonguldak Kızılay Kan Merkezi olarak ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledik. Muhtarlarımıza kan bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi; kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu tür organizasyonların tüm sivil toplum kuruluşlarına, derneklere ve kamu kurumlarına örnek olmasını diliyorum. Özellikle yaz aylarında havaların sıcak olması nedeniyle insanlarımız kan bağışından çekiniyor fakat hastanelerdeki kana olan talep her zaman devam ediyor. Bu nedenle sağlığı yerinde olan tüm duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

TÜZÜN: “KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”

Kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Bülent Tüzün: “Zonguldak’ta kana olan ihtiyacın fazla olması nedeniyle muhtarlar olarak valilik binası önünde kan bağışı kampanyası düzenlemiştik. Bugünde burada Pazaryeri Derneği, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ile birlikte bizler Terakki, Bahçelievler, İnağzı ve İncivez Mahalleleri Muhtarları olarak kana olan ihtiyacı daha hızlı karşılayabilmek için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Muhtarlar olarak bir slogan geliştirerek, “Bugün bana yarın sana haydi Zonguldak biz bize yeteriz” dedik. Kan ihtiyacına bir nebzede olsa çare olabilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle COVİD 19 salgınından dolayı kana aşırı derecede ihtiyaç oldu çünkü kan bağışı sayısında büyük oranda düşüş oldu. Bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluruz” diye konuştu.

HOROZOĞLU: “KAN STOKLARI AZALDI”

Kan bağışında bulunarak kampanyaya destek veren Saadet Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu, “Saadet Partisi olarak muhtarlarımızın organize ettiği kan bağışı kampanyasına kan bağışında bulunarak destek vermek istedik. Özellikle pandemi sürecinde kan stokları azaldığından dolayı kan bağışında bulunmanın önemi bu süreçte daha da önemli” diye konuştu.

ERGENÇ: “EMEĞİ GEÇEN MUHTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç ise şunları söyledi: “Terakki ve Bahçelievler Mahallelerimizin muhtarları ile diğer muhtarlarımız ve pazarcı esnaflarımıza kan bağışı kampanyası düzenledikleri için hepsine çok teşekkür ediyorum. Burada topladığımız kanlar inşallah hastanelerimizde kan bekleyen hastalarımıza ifa olur. Bazı vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmak istediklerini ama COVİD 19 salgını nedeniyle çekindiklerini duyuyoruz. Onlara buradan seslenmek istiyorum; Lütfen kan bağışında bulunmaktan çekinmesinler ve 15 dakikalarını buraya ayırıp kan bağışında bulunsunlar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi