Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile alakalı ortaya atılan birçok olumsuzlukların gerçek olmasının Zonguldak halkını derinden üzdüğünü söyledi.

Kamu-Sen Zonguldak Şube binasında düzenlediği basın toplantısında BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yaşanan sorunlara değinen Ören, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’yı göreve davet ederek hiçbir başarısı olmadığını iddia ettiği BEÜ Genel Sekreteri Hayri Bulazar’ı neden görevde tutuğunu sordu.

Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, BEÜ Genel Sekreteri Hayri Bulazar ile birlikte BEÜ’nin beti bereketi kaçmıştır diyerek şunları söyledi:

BEÜ HAKKINDA ÇIKAN HABERLER MANİDAR VE ÜZÜCÜDÜR

“Batı Karadeniz bölgesinde, sağlık üssü olduğunu söyledikleri, bizim nazarımızda da gözbebeği olan Tıp fakültesi hastanesi ile alakalı, son zamanlarda olumsuz haber çıkması manidar ve çok üzücüdür. Yapılan haberleri araştırdığımızda olayların gerçek olduğunu görmek çok vahim olmakla birlikte Zonguldak halkını derinden etkilemektedir. Gelinen noktada elde ettiğimiz ipuçlarını değerlendirdiğimizde, yönetim zafiyeti, iletişim bozukluğu ve basiretsiz sorumlular olduğunu görmek kafalarımızda soru işareti oluşturmaktadır. Zonguldak kamuoyu başta olmak üzere ulusal medya da yansıyan, özellikle Zonguldak milletvekilinin TBMM de soru önergesi vermesine neden olan bir stent olayı var ki sormayın gitsin.

STENT OLAYI ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Vatandaşın kafasında soru işaretleri oluşturan bu olumsuz olayları Kamu sen olarak elbette bizlerde soracağız. Şimdi kıymetli Zonguldak halkı adına soruyorum; 1-Sağlık üssü olan tıp fakültesinde stent sorunu çözüldü mü? 2-Yerel basında da iddia edildiği gibi döner sermayeden milyonlarca lira alan Rektör ve Genel sekreter kendi döner sermayelerinden feragat etmeleri uğruna hastaneye yakıt alınabilmesi için kendi ekmek yedikleri kuruma bağış yapmayı düşünüyorlar mı? 3-Parasızlıktan ilaç alamayan Tıp Fakültesi grip aşılarını dahi vatandaşlara kendi ceplerinden aldırıyorlar mı? 4-Yine ilaç alamadığı için Nükleer Tıp bölümünün 2 aydır kapalı olduğu, gelen hastaların il dışına gönderildiği doğru mudur?

ÜNİVERSİTENİN IŞIĞI SÖNDÜ

Sayın rektör göreve geldiğinden beri üniversitenin ışığı sönmüştür. Özellikle genel sekreter olarak atanan Hayri Bulazar’ın keyfi hareket etmesi gözümüzden kaçmamaktadır. Görev yaptığı önceki kurumlarda da bunların şahidiyiz. Sayın Hayri Bulazar ile ilgili olarak yerel basında da yer alan haberlerde görüldüğü gibi çok olumsuz olaylara imza attığı başta şehit yakını bir personel olmak üzere çalışanlarına mobing uyguladığı tarafımızca izlenmektedir. Biz de bir tabir vardır Ocağın beti bereketi kalktı diye. Bulazar ile birlikte BEÜ’ninde beti bereketi kaçmıştır. Rektör hocamızı göreve davet ediyoruz. Hiçbir donanımı olmayan geldiği kurumlarda da hiçbir başarısı olmayan genel sekreteri neden görevde tutuyorsunuz. Bu olay toplumu pek çok STK’nın ve Zonguldak’ın genel beklentisi haline gelmiştir. Takdir makamınız ve değerli Zonguldak halkınındır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi