Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesinin Olağan Genel Kurulu Maden Mühendisleri Odası Lokalinde yapılırken, yeni yönetim seçildi.

Maden Mühendisleri Odası Lokalinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu öncesinde katılanlara kahvaltı verilirken, etkinliğe, Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin ve yönetimi, Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak Temsilcisi Bülent Özgümüş, Alevi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Kaplan, Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Aykut Ballı  ve yönetim kurulu üyeleri, Tüketici Hakları Derneği başkan ve yönetim kurulu ile üyeler katıldı.

Yapılan kahvaltının ardından Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesinin yapılan 13’ncü Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığını Bahaddin Arı yaparken, kongrede, dernek başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açış konuşmasında şöyle dedi:

“Yaşanan iki yıllık görev süresince ülkemizde çok olağanüstü olaylar yaşandı. Bu süreç biz tüketicileri çok olumsuz etkiledi. Yapılan zamlar hayat pahalılığı hepimizi olumsuz etkiledi. Yaşam kalitemizi düşürdü, satın alma gücümüzü azalttı.

Çevreye, doğaya zarar verecek birçok hamle yapıldı. Hükümet bu gelişmelere karşı tepkileri dikkate almamış, rant uğruna doğanın çevrenin talan edilmesine göz yumulmuştur. Bu durum evrensel tüketici haklarına aykırı bir durumdur. Tüketicilerin sağlıklı bir çevrede güvenli bir şekilde yaşam hakkı vardır. Diğer yandan yapılan zamlar hayatımızı zorlaştırmış, satın alma gücümüzü azaltmıştır.

Anlamadığımız bir mesele  fiyatlar böylesine artarken, enflasyon rakamlarının düşmesi herhalde dünyada ülkemize has bir durumdur. Bu da ülkemizdeki bağımsız olması gereken ama bağımsız olmadıkları açıkça ortada olan kurumlara güveni azaltmıştır. Hükümet yoksullardan değil, sermayeden yana olduğunu her uygulamada ortaya koymuştur. Hükümet tutumunu gözden geçirmeli, bu haksız ve yanlış uygulamalardan vazgeçmelidir. Bizler Zonguldak’ta tüketicilerin bireysel sorunlarının çözümünde başarılıyız. Ancak yasalar her zaman güçlüden yana bu konuda daha  çok çaba göstermeliyiz. Yasaların yoksul ve dar gelirli tüketiciler lehine düzenlenmesi için çaba göstermeliyiz. Dar gelirli tüketicilerin satın alma gücü mutlaka artırılmalıdır” dedi.

Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunuldu, yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak yönetim ve denetim kurulu aklandı. Tahmini bütçe  okunarak kabul edildi.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesinin Olağan Genel Kurulunda son olarak yapılan seçimler sonucunda yönetim ve denetim kuruluna şu isimler seçildi.

Yönetim Kurulu: Şeyda Kaya, Hüsamettin Ayvacı, Zafer Kaşka, Sinan Küçükkaya, Ali Topaloğlu, Ateş Türeli, Osman Bekaroğlu. Denetim Kurulu: Metin Genç, Bahattin Arı, Ahmet Öztürk.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesinin yapılan Olağan Genel Kurulu sonucunda yeni yönetim kurulu üyeleri, yapacakları yönetim kurulu toplantısının ardından görev bölümünü oluşturacaklar. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi