Zonguldak’ta dün vefat  eden ve defnedilen hasta konusunda ilimizdeki basın yayın organlarında yayınlanan haberler ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla il Sağlık Müdürlüğünce bir açıklama yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyledir:

“Dün vefat eden S.K.S. isimli erkek hastamız 56 yaşında olup şeker hastalığı mevcuttur. Akciğer enfeksiyonu nedeniyle sık sık hastanede tedavi gören bir hastadır. Yine 20/03/2020 tarihinde akciğer enfeksiyonu teşhisi nedeniyle hastaneye yatırılmış, 25.03. 2020 tarihinde vefat etmiştir. Hastanın yapılan Covid-19 PCR testi negatif gelmiştir. Defin işlemi, ölüm olaylarında şüphe varsa, teyit olmasa da her ihtimale karşı teyit varmış gibi Tedbir amaçlı olarak gerekli önlemler alınarak yapılmıştır.

Ayrıca vefatı nedeniyle dün defnedilen  E.B. isimli 82 yaşında erkek hasta,  Devrek Devlet Hastanesine solunum sıkıntısı nedeniyle başvurmuş olup, yoğun bakım ihtiyacı olduğundan Atatürk Devlet Hastanesin de tedavi altına alınmış, vefat etmiştir.

Vefat eden hastamızın alınan örnek sonucu henüz çıkmadığından yukarıda vurgulandığı gibi Covid 19 pozitif gibi önlemler alınıp defnedilecektir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur” (Haber Mernkezi)

Editör: Haber Merkezi