Çaycuma ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı düzenlendi.

Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen kutlama programında, ilçenin çeşitli okullarında öğretmenlik yapan müzik öğretmenleri sahne aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, yaptığı açıklamada, öğretmenlik mesleğini, öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığı artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü kutlanmakta olduğunu söyledi.

Baş,” insanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edildiğinin belirterek, “ kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. “ dedi.

Program, adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin etme töreni, emekli olan öğretmenin konuşması ve ilçede düzenlenen şiir, resim ve santraç turnuvasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaymakam Muharrem Coşgun, öğretmenlik yurdu korumak olduğunu ifade ederek, “ Yurdu korumak için Galatasaray Lisesi son sınıf öğrencilerini kurtuluş savaşına yetiştiren öğretmenimizdi. Biz onların sayesinde bugün ülkemizde rahat ve huzurlu şekilde yaşıyoruz. Onlar üzerlerine düşen görevi yapmışlardır. İnşallah göreve yeni başlayan öğretmenlerimizde üzerlerine düşen görevi yapacaklardır.” diye konuştu

Müzik öğretmenlerinin hazırladığı müzik dinletisinin ardından program son buldu.Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi