Zonguldak Gazi Ortaokulu öğrencileri, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlamasının beşinci gününde de, Madenci Anıtında, soğuk kış gününde okullarını istemeye devam etti.

Gazi Ortaokulu velileri adına Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel yaptığı açıklamada, “Neden bu iş bu kadar uzadı, neden bu çocuklar günlerdir derse girmiyor da, burada toplanıyor?’ bunun cevabını biz bir türlü alamadık. Milletvekillerimiz bizi oyalıyor sanıyoruz artık biz böyle düşünüyoruz. Vekiller bizi oyalıyor, Vali bizi oyalıyor, Milli Eğitim Müdürlüğü bizi oyalıyor. Zonguldak’ta cenaze olduğunda, düğünlere olduğunda, açılışlar olduğunda en önde gördüğümüz vekilleri şuradaki çocuklar 5 gündür eylem yapıyor, haklarını istiyorlar, verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyorlar. Lakin bir tanesi çıkıp da demiyor ki, ‘ya arkadaşlar, öğrenciler ben sizin yanınızdayım. Evet, biz size bir söz verdik. Okulunuzu yıktık, yenisi yapıldı siz okulunuzda şu tarihte başlayacaksınız’ açıklamasını bir türlü hiçbir ağızdan alamıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum hepinize; lütfen duyarlı olan, vicdanı olan vekillerimiz, valimiz, müdürümüz çıksın bu çocukların hakkını onlara versin. Bu çocuklar okullarında eğitim-öğretime artık başlasınlar. Bu soğukta burada titreyerek, görüntü veriyorlar. Hepinizden isteğimiz, bir an önce bize bir cevap vermeniz, olumlu bir sonuç almak istiyoruz” dedi.

Öğrenci velisi Bahar Doğramacı da,  “Özel gün ve davetlerde buradasınız, neden bizim için burada bir yetkili yok. Neden net bir açıklama yok. Bu çocuklara yazık değil mi! Bakın artık kar yağmaya başladı, çocuklarımız hasta olacak. Artık net bir açıklama bekliyoruz” diye konuşarak tepkisini dile getirdi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi