Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, 19 Ekim 2019 tarihinde kutlayacakları ‘Muhtarlar Günü’ töreni hakkında bilgi verdi.

Törenimize tüm muhtarlarımızı bekliyorum diyen Nas, “18 Ekim Cuma günü ilk önce sayın valimizi ardından belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz. 19 Ekim Cumartesi günüde saat 10.30’da valilik önünde törenimiz olacak” dedi.

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

MUHTARLAR GÜNÜMÜZ YURT GENELİNDE KUTLANACAK

“Bu yıl 5’incisini kutlayacağımız ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz hafta Ankara Valiliğince düzenlenen program kapsamında Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirdik. Ardından yurt genelinde kutlayacağımız 19 Ekim Muhtarlar günümüzle ilgili toplantımızı sayın bakanımızın nezdinde gerçekleştirdik. Bu yılda ilimiz ve ilçelerimizde programlarımız olacak. Muhtarlarımızın talep ve görüşleriyle yakinen ilgilenen Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Böyle özel günümüzde muhtarlarımızın sorunlarını dile getiriyoruz hem de günün anlam ve önemini bir kez daha hatırlatıyoruz.

MUHTARLARIMIZA GÖREVLER ARZ EDİLECEK

18 Ekim Cuma günü ilk önce sayın valimizi ardından belediye başkanımızı ziyaret edeceğiz. 19 Ekim Cumartesi günüde saat 10.30’da valilik önünde törenimiz olacak. Törenimizde Atatürk Anıtına çelengimizi koyacağız ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacağız. Muhtarlarımızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı Sayın İçişleri Bakanımız ve Muhtarlar Daire Başkanımız açıklayacaklar. 10 maddelik bir sunumumuz oldu. Bunu kitapçık haline getirdik. 1-2 ay içerisinde bu çalışmamız kanunlaşacak. Sorunlarımız çok ama yetkimiz yok! Yetki anlamında muhtarlarımıza birtakım görevler arz edilecek. Çalışmamızın büyük kısmı bitti finali Sayın İçişleri Bakanımız yapacak. 19 Ekim 2019 tarihinde düzenleyeceğimiz törenimize tüm muhtarlarımızı bekliyorum” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi