Zonguldak’ta muhtarlar ‘Vefa Sosyal Destek Gurubu’ ile birlikte yaptıkları çalışma ile koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan mahalle sakinlerine yardımcı oluyorlar.

Zonguldak’ta muhtarlar yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile evlerinden çıkmaması istenen 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara hizmet ulaştırmak için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubuyla birlikte çalışarak mahallelerinde ki vatandaşların dertlerine derman olmaya çalışıyorlar.

Muhtarların ellerinden geldiğince vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştığını belirten Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, konuşmasına şöyle devam etti:

“Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde zor bir süreçten geçiyoruz. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız ve Valiliğimizin aldığı kararlar doğrultusunda Vefa Sosyal Destek Gurubu ile birlikte mahallelerimizdeki bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında muhtarlarımız canla başla görevlerinin başındalar. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde de muhtarlarımız mahallelerinde çalışmalarını devam ettirerek herkese ulaşıyorlar. Gıda konusunda Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Belediyelerimizde ellerinden geldiği kadar herkese ulaşmıştır. Muhtarlarımızda bunlara aracı olmuşlardır. Bugüne kadar olumsuz bir durum duymadım. Muhtarlarımız ellerinden geldiğince vatandaşlarımıza yardımcı olmuşlardır. Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde vatandaşlarımızın biraz daha gayretli olmasını rica ediyoruz.” Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi