Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Başkanı Salih Kuvvetli, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın sağlık çalışanlarıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından yaşanan süreci değerlendirdi. Başkan Kuvvetli, “Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş, yaşanan bir aksaklığı dile getirmiş ve Korona Virüs mücadelesinde başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm halkımızın hayatı için önlem alınmasına vurgu yapmıştır” diyerek Vali Erdoğan Bektaş’a destek verip, Korona virüs ile yürütülen savaşta birlik olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetimi adına açıklama yapan Başkan Salih Kuvvetli, dünyayı saran Koranavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de ve Zonguldak’ta yürütülen başarılı mücadelenin birliktelikten geçtiğinin altını çizerek Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a yapılmaya çalışılan linç girişiminin sürece zarar verdiğini ifade etti.

VALİ BEKTAŞ’IN “KAHRAMANLAR” DEMESİ

MÜSİAD Zonguldak Başkanı Kuvvetli yaptığı açıklamada, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın konuşmalarının cımbızla ayıklanıp linç kampanyasına dönüştürüldüğü basın toplantısında sağlık çalışanlarından “Kahramanlar” diyerek hitap ettiğine dikkat çekti.

Başkan Salih Kuvvetli, “Sayın Valimiz, Pandemi hususunda il genelini değerlendirdiği konuşmasında salgının yayılım hızını en aza indirmek ve hastanelerimizdeki doluluk oranını kontrol altında tutarak sağlık sisteminin zarar görmesine engel olmak için devletimiz aldığı tedbirlere vurgu yapmıştır. Sahada görev yapan tüm sağlık çalışanlarını ‘Kahramanlar’ olarak nitelemiş, bazı sağlık çalışanlarının ise hastalarıyla olan sosyal mesafeye dikkat ederken kendileriyle olan sosyal mesafeye dikkat etmeyerek en başta kendilerine ve sonra da sürece zarar vererek yük olduklarını belirtmiştir. Sağlık çalışanlarımızın hayatının hem kendileri hem de diğer vatandaşlarımız açısından önemli olması Sayın Valimizin hassasiyetini daha da artırdığının anlaşılacağı cümlelerinden cımbızla yanlış anlaşılmalara yol açan kelimelerin ön plana çıkartılması süreci baltalamaya çalışmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Ayrıca Valimizin yanlış anlaşılmadan olayı özür dilemesi de sürece zarar vermeme adına göstermiş olduğu olgun bir davranıştır. Korona virüs ile verilen bu savaşta herkesin süreci kösteklemek yerine destek vermesi milli meseledir. Bu doğrultuda bizler MÜSİAD ailesi olarak Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ın göstermiş olduğu çabayı takdir ediyor ve destekliyoruz. MÜSİAD olarak bir olmaya, virüsü değil birlikteliği bulaştırmaya davet ediyoruz.”  (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi