Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, muhtarlar olarak 2019 yılını çok yoğun bir şekilde geçirdiklerini belirtti.

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, mahalle muhtarlarının sorumluluğunun çok yetkilerinin az olduğuna dikkat çekerek bu kapsamda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak hazırladıkları taslağın onaylanmasıyla mahalle muhtarlarına çok büyük yetkiler verileceğini söyledi.

2020 yılının ülkemize, Zonguldak’ımıza ve camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum diyen Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, konuşmasına şöyle devam etti:

“2019 yılında yapılan 31 Mart mahalli idareler seçimleri kapsamında muhtarlarımızda bir seçim yaşadılar. Bu seçimler sonucunda görevine devam eden muhtarlarımız oldu yeni seçilen muhtarlarımızda oldu. Genç ve dinamik birçok arkadaşımız muhtarlık müessesemize katıldı. Öğrenmek anlamında muhtarlığın okulu yok. Biz elimizden geldiği kadar muhtar arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz ve bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Aynı zamanda genel merkez yöneticisi olarak Ankara’da yaptığımız toplantıların içeriği konusunda muhtarlarımıza bilgiler verdik. Köy muhtarlarımızın bütçeleri var bu bütçeler konusunda toplantılar yaptık. 2019 yılını muhtarlar olarak yoğun bir şekilde geçirdik. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak muhtarlarımız açısından 2020 yılında çok daha farklı düşüncelerimiz var. Muhtarlarımıza müjdeler vermek istiyoruz ve bu bağlamda 9 maddelik bir taslak çalışmamız var. Bu çalışmamız sayın cumhurbaşkanımız ve içişleri bakanımızın önünde. Köy muhtarlarımızın tüzel kişilikleriyle ve mahalle muhtarlarımızın yönetmelikleriyle ilgili çalışmalarımız var. Mahalle muhtarlarımızın sorumluluğu çok ama yetkisi yok! Hazırladığımız taslak geçtiğinde mahalle muhtarlarımıza çok büyük yetkiler verilecek. Mahalle sakinleri muhtarlarımızdan talep ettikleri işlerin biran evvel bitmesini ister ama mahalle muhtarı mahalle sakinlerinin taleplerini ancak yerel yönetimlere iletir. Gereğini yapmak yerel yönetimlerin görevidir ve biz bu taleplerin yerine getirilmesini takip ederiz. Bu kapsamda 2020 yılının ülkemize, Zonguldak’ımıza ve camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi