Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası Başkanı Osman Köksal Bahar yaptığı açıklamada, “Minibüslere acil ivedilikle zam istiyoruz” dedi.

Bahar açıklamasında, “Biz 1,5 yıl önce alınan zam kararını şimdi uygulamaya başladık.  Zam kararı alındığından beri uygulamadığımız zam kararını yaşanan sıkıntıdan dolayı uygulamaya başladık” diyerek şunları söyledi:

“Biz minibüs esnafı olarak 20 kişilik araca 7 yolcu alarak yüzde 150 zarar ile vatandaşımıza hizmet olsun yolcu çekiyoruz. Bizim esnafımız hiçbir yerden destek görmüyor. Esnafımız bitmiş durumda. 7 kişi ile vatandaşa hizmet yapıyoruz. Bu ayıp bir şey. Pazaryerini kapattılar iki kere bu konuda haber yaptık. Dolmuşun 50 kuruşunu arayanlar otobüse binsinler.

Pazaryerinde 4 liraya satılan domates marketlerde 9 liraya satılıyor. Bunu vatandaşımız görmüyor ama bizim dolmuşçu esnafımız iyi ve kötü 20 kişilik arabalara 7 kişi alarak hizmet üretmeye çalışıyor. Vatandaşımız marketlerde yaşanan zamları görsünler. 50 kuruşu aramasınlar. Biz minibüsçü esnaf olarak ivedilikle acil zam istiyoruz. Otobüslerin istediği zammı duysunlar bakalım nasıl bir tepki gösterecekler” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi