Çaycuma’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Kültür ve Sanat Merkezi’nde Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programa, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Taştan, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Per. Asteğmen Ömer Faruk Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gücük yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı bizim için ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli maşlardan üstün konumdadır. Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin, milletin ruhundaki derin ıstırabın tercüman olmasından ileri gelir. İstiklal Marşı, milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarı ile yansıtır. Onun bu başarısındaki en önemli unsur Mehmet Akif’in şahsiyeti ve milli mücadele yıllarındaki konumudur. Mehmet Akif, şiir ve yazılarının yanı sıra camilerde verdiği vaazlarla halkı milli mücadeleye destek vermeye çağırmıştır. İstiklal Marşı o günlerin heyecanıyla yazılmıştır. Dedi.

Öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından program, okullar arası yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediye takdim edilmesi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi