Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Yılın bir günüde olsa madencilerin sorunları dile getiriliyor diyen Kaymakçı, “Amacımız kamuoyuna, halkımıza ve çocuklarımıza madencilik sektörünün önemini aktarmak. Bu doğrultuda tüm sektör bileşenlerinin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyorum. Sektör mensuplarımıza kazasız, belasız, acısız nice günler diliyorum” dedi.

Tüm madencilerin dünya madenciler gününü kutladığını belirten MMO Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, açıklamasına şöyle devam etti:

“Her yılın 4 Aralık gününde ülkemizde ve dünyada ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’ olarak kutlanmakta. En azından yılın bir günüde olsa madencilerin sorunları, sıkıntıları dile getiriliyor ve bu sıkıntılarla ilgili çözüm önerileri sunuluyor. Bizde Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şubesi olarak her yıl 4 Aralık’ta başlayan ve yaklaşık 10 gün süren değişik etkinlikler yapıyoruz. Amacımız kamuoyuna, halkımıza ve çocuklarımıza madencilik sektörünün önemini aktarmak. Bu doğrultuda tüm sektör bileşenlerinin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyorum. Sektör mensuplarımıza kazasız, belasız, acısız nice günler diliyorum. Madenciliğin sadece kazalarla gündeme gelen bir sektör olmasından ziyade ülkelerin kalkınmasına yön veren lokomotif bir sektör olma özelliği taşıyan bu sektöre gereken önemin verilmesini talep ediyoruz. İlgililer tarafından kazaların yaşanmaması için gereken önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bu doğrultuda tüm madencilerin dünya madenciler gününü kutluyorum. Kazasız belasız iş yaşamı diliyorum” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi