Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yaptığı basın açıklaması ile, “Kozlu Grizu faciasının 28. Yılında maden emekçilerini saygıyla anıyoruz” dedi.

Uzun açıklamasında, “3 Mart 1992 tarihinde, Zonguldak Kozlu TTK müessesesindeki taş kömürü maden ocağında grizu patlamaları sonucu meydana gelen kazada, maalesef 263 madencimizi şehit verdik” diyerek şunları söyledi:

“Dünyada ve ülkemizde kömür madenciliğinin en büyük felaketlerinden biri sayılan bu acı olayın üzerinden tam 28 yıl geçti. Şehrimizi ve ülkemizi yasa boğan bu facia dün olduğu gibi bugün de yüreğimizi yakmaktadır.  “İlimizde kömür madenciliğinin en büyük faciası yaşanmıştır. Bu acı olay, özellikle şehrimizde Türk madencilik sektörü çalışanları açısından da belleklerde canlılığını hala sürdürmektedir. Dünyanın en zor işlerinden biri olan madencilikte, bundan sonraki süreçlerde de bu kazalarının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin ve önlemlerin alınması ayrıca gerekli denetimlerin de ivedilikle yapılması gerekmektedir

 Ülkemizin bu tür acı olayları bir daha yaşamaması temennisiyle, yerin metrelerce altında alın teri dökerek ekmeğini kazanmaya çalışırken şehit düşen tüm madencilerimizi rahmetle anıyor, aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi