Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi, Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümü olan 24 Temmuz 2020 Cuma günü saat 12.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunacak.

Tüm Zonguldak halkını Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümünü kutlamaya davet eden Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümünde, 24 Temmuz 2020 Cuma günü saat 12.00’de eşzamanlı olarak yurt çapında bütün şubelerimiz gibi Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi olarak üyelerimizle ve yurttaşlarımızla; Atatürk ve Cumhuriyet için, Valilik Önü Atatürk Anıtı’nda buluşulacaktır. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesinin ardından, basın açıklaması yapılacaktır. Atatürkçülere yakışır bir şekilde, sosyal mesafe ve yeni normal kurallarına uyarak demokratik ve yasal hakkımızı hep birlikte kullanmak üzere, tüm Zonguldak halkını davet ediyoruz. Ayrıca bugün, geçtiğimiz sene Yüzüncü yılını kutladığımız Milli Mücadele yürüyüşümüzün dönüm noktalarından olan; “Milli sınırlar içinde vatan, bölünmez bir bütündür, parçalanamaz.” Kararı ile bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi ( 23 Temmuz 1919) yıldönümü olması sebebiyle başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyor, “Vatanımızın Bütünlüğünü ve Bağımsızlığını” canımız pahasına koruyacağımıza Atatürkçü Düşünce Derneği örgütü ve üyeleri olarak söz veriyoruz.”

Editör: Haber Merkezi