Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Gülhan Çetin Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı’na getirilen Ensar Vakfı’nın yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın atamasının geri çekilmesini isteyerek; “Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyor ve liyakata dayalı yeni bir atama yapması çağrısında bulunuyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

Çetin yaptığı açıklamada, “CKD Genel Yönetim Kurulu ve tüm şubeler olarak  Atatürk’ün, TTK’nu “Türk tarih ve medeniyetini ilmî surette tetkik etmek” amacıyla kurdurduğunu anımsatmakta yarar görüyoruz” diyerek şunları söyledi:

TTK Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın dünya ve Türkiye meselelerini ne şekilde ele aldığı kendisinin konusudur. Ancak Atatürk’ün talimatıyla kurulan ve zamanında Yusuf Akçura’ların, Enver Ziya Karal’ların başkanlık ettiği bu kurumun başına, Atatürk’ü ve düşüncelerini, bilime-gerçeğe dayalı bakışla kavramış bir bilim insanının getirilmesini beklemek hepimizin konusudur.”

Milletimizin PKK; FETÖ; IŞİD gibi her biri ABD piyonu olan, bölücü ve gerici terör örgütlerine karşı verilen mücadelede birleşmekteyiz.

“En son 23 Nisan akşamı, İstiklal Marşımızın, milletçe tek ağızdan okunduğu dakikalarda, bir kere daha görüldüğü gibi; birliğimizin temelinde, Atatürk ve onun milli egemenlik ve bağımsızlık ülküsü yatmaktadır.

Atatürk’ün yolunda, birlik ve beraberliğimiz için mücadele eden CKD olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyor ve milli birliğimizin temel direği olan, Atatürk’ün kurduğu bu kurumun başkanlığına yaptığı atamayı geri çekerek; liyakate dayalı yeni bir atama yapması çağrısında bulunuyoruz” Son söz olarak bildirmek isteriz ki birlik ve beraberliğimize, milletimizin iradesiyle ulaşacağımıza inanıyor; yakın geleceğin güçlü ve mutlu Türkiye’sini, bu iradenin hayata geçireceğine, sonuna kadar güveniyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi