Zonguldak’ta, Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Hizmet Binası tamamlandığında, 30 yıllık hasretin sona ermesiyle Kur’an bülbülleri yetişecek.

Zonguldak’ın Tepebaşı Mahallesi’nde yapımına 2018’in Aralık ayında başlanan, mülkiyeti Hazine’ye ait olup İl Müftülüğüne tahsis edilen alan üzerine 4 bin 690 metrekare, 7 katlı, 100 yataklı hizmet binasının kaba inşaatının yarısından fazlası tamamlandı.

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, kent merkezinin yanı sıra Kilimli ve Kozlu ilçesinde Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Hizmet Binası’nın bulunmamasının önemli bir eksik olarak görüldüğünü, sorunun giderilmesi yönünde atılan olumlu adımlar sayesinde hasretin giderileceğini söyledi.

Hizmet binasının bu yılın eylül ayında eğitim-öğretim dönemine hazır hale gelmesini hedeflediklerini anlatan Can, şöyle konuştu:

‘’İmam Hatip Liseleri’nde 2017 yılında açılan C Grubu Kur’an kurslarında 190 kız-erkek öğrenci hafızlık eğitimine başlamış, bunlardan 15’i yapılan sınavlarda başarılı olarak ‘’Hafızlık Belgesi’’ almaya hak kazanmışlardır. Hizmet binamız tamamlandığında, pansiyonlarda konaklayarak hafızlık eğitimi almaya çalışan çocuklarımız olmayacak. Bu tür mekanları yapmak kadar buraları gençlerle doldurmak ta çok önemlidir. Burada öğrenim gören gençlerimize sahip çıkarak vatanına, dinine bağlı insanlar olarak yetişmelerine yönelik çalışacağız.’’

4 MİLYON LİRA HARCANDI

İl Müftüsü Can, yapımına başlanan hizmet binasına bugüne kadar 4 milyon lira civarında harcama gerçekleştirildiğini, maliyetinin de yaklaşık 7 milyon lira olacağının tahmin edildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

‘’Hizmet binasının yüzde 60 civarında kaba inşaatı tamamlandı. Binanın yapımı için başkanlığımızdan (Diyanet İşleri Başkanlığı) 320 bin lira gönderildi, duyarlı hayırseverlerin de katkılarıyla inşallah bu yılın eylül ayında eğitim-öğretime yetişeceğini tahmin ediyorum. Hayırsever vatandaşlarımızın ekonomik desteklerini bekliyoruz. Çünkü, Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Hizmet Binası’nın tamamlanmasıyla birlikte 30 yıllık hasret sona erecek, Kur’an bülbülleri de yetişmiş olacak. Allah, milletimizin kalbinden Kur’an sevgisini eksik etmesin” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi