Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, esnaf sorunlarını dile getirdikçe bazı siyasetçilerden ve oda başkanlarından tepki aldığını söyledi.

Siyasilerin, oda başkanlarının söylemediklerini ben söylüyorum diyen Küçükali; “Ben her zaman esnafımızın sorunlarını dile getiriyorum bunları dile getirince siyasilerden ve bazı oda başkanlarından tepki alıyorum ama neden tepki alıyorum anlamış değilim! Ben yanlış bir şey söylüyorsam çıkın doğrusunu siz söyleyin” dedi.

Esnaf sorunlarını belirttiğim için bana kızmaları değil tebrik etmeleri gerekir diyen esnaf Şükür Küçükali, açıklamasına şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz günlerde Sayın TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir açıklama yaptı. Palandöken, kıraathane esnafının maç yayınları için ödediği ücretin çok fazla olduğunu, kahvehanelerde maçların seyredilememesinden esnafın zarar ettiğini ve maç yayını fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini söylüyor. Esnafın sorunu bir maç yayınına mı kaldı? Esnafın sorununun temelden çözülmesi gerekiyor. Esnaf kredi kullanamaz, sicilleri bozuk, esnaf dükkanına mal alamaz bunların dertleriyle halleneceğine kalkmış “maç yayını çok pahalı” diyor. Maç yayınına kadar esnafın bir sürü sorunu var. Ben sürekli esnaf sorunlarını dile getiriyorum ama ilgili ağızlar tam tersi laflar söylüyor esnafta bundan rahatsız oluyor. Esnaf sorunlarını neden bu kadar çok dile getirdiğimi şöyle anlatabilirim; Zonguldak’ta ki esnafların çoğu benim dükkanıma gelir bana, “Başkanım ne olur sen bizim sorunlarımızı, dertlerimizi basın yoluyla anlat bizde rahatlayalım. Diyelim ki bizim bir sahibimiz var çünkü biz sahipsiz kaldık! Senden başka bizim derdimizi anlatan yok, belki birileri bizi duyar da bizlere yardımcı olur” diyorlar. Bende her zaman esnafımızın sorunlarını dile getiriyorum. Ben bunları dile getirince siyasilerden ve bazı oda başkanlarından tepki alıyorum ama neden tepki alıyorum anlamış değilim. Ben yanlış bir şey söylüyorsam çıkın doğrusunu siz söyleyin. Ben kimseye hakaret etmiyorum sadece esnaf sorunlarını dile getiriyorum. Siyasilerin, oda başkanlarının söylemediklerini ben söylüyorum. Esnaf sorunlarını belirttiğim için bana kızmaları değil tebrik etmeleri gerekir.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi