Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, ekonominin kötü durumda olduğunu ama hiçbir önlemin alınmadığını söyledi.

Esnaf sorunlarının çözümü için TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e seslenen Küçükali, “TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı uçakta dünyanın her tarafına gidebiliyorken, birebir görüşebiliyorken, esnafın sorunlarını çözmek senin elindeyken neden esnafın sorunlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatmıyorsun? Bu konuda görüşülecek, konuşulacak tek kişi sayın cumhurbaşkanımızdır. Esnafın sorunlarını ortada! Esnaf ciddi oranda perişan halde!” dedi.

Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, açıklamasına şöyle devam etti:

EKONOMİ DİBE VURMAYA BAŞLADI!

“Son dönemde ülkemizde ekonomi uçtu, gitti, geldi deniyor ama ne uçtu nede gitti geldi. Ekonomi gitgide dibe vurmaya başladı. Ekonomimiz kötü durumda ama hiçbir önlem alınmıyor. Zaman zaman TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamalar yapıyor ve EYT’liler için kanun çıkarılması, esnafların kredi faizleri düşürülmesi, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliğinin faizleri aşağıya çekilmesi, esnaflara sıfır faizli krediler verilmesinden bahsediyor. Bunlar çok güzel düşünce ama TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı uçakta dünyanın her tarafına gidebiliyorken, birebir görüşebiliyorken, esnafın sorunlarını çözmek senin elindeyken neden esnafın sorunlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatmıyorsun? Bu konuda görüşülecek, konuşulacak tek kişi sayın cumhurbaşkanımızdır. Esnafın sorunlarını ortada! Esnaf ciddi oranda perişan halde!

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!

Ülkemizde köklü bir markanın sahibi gazetelere beyanat vermiş bizde okuyoruz. Bu kişi ekonominin çok zor durumda olduğuna dikkat çekiyor ve 500 AVM’nin 450’sinin iflas ettiğinden bahsediyor. Bunu söyleyen Türkiye’nin en büyük işadamlarından bir tanesi. Artık bıçak kemiğe dayandı! Esnaf sorunları artık imkanlar çerçevesinde ele alınsın, esnafa sahip çıkılsın, esnaf ayakta dursun yoksa küçük büyük fark etmiyor esnaf nostalji olacak. Mahallelerde esnafların lambaları bile yanmıyor. Elektrik dünya para, su dünya para, doğalgaz dünya para birde esnafın vergisi, sigortası var diğer kalemleri saymıyorum esnaf bunları ödemeye kalktığında perişan oluyor. BAĞKUR primlerini ödemeyenler sağlıktan yararlanamayacaktı baktılar böyle olmuyor süreyi bir sene daha uzattılar ama bunlar çare değil. Çare sorunun kökünü bulup çözmekte! Esnafın en büyük sorunlarından bir tanesi sicil affı konusudur biran önce sicil affı çıkartılmalı. Sicil affı çıkartılmadıktan sonra esnafın kredi kullanması mümkün değil.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi