Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, artan un fiyatlarından dolayı simit ve yufka imalatı yapan esnafın zor günler geçirdiğini belirterek simitçi ve yufkacı esnaflarının zam talebi olduğunu söyledi.

Zonguldak ekonomisinin de kötüye gittiğini ve yüksek kira bedelleri nedeniyle esnafların zor günler geçirdiğini ifade eden Küçük, “Özellikle Gazipaşa Caddesinde ki yüksek kira bedelleri ve Zonguldak ekonomisinin gittikçe gerilemesinden dolayı esnaflarımız kepenk kapatmak zorunda kalmaktadır. Esnafımız işyerlerini çevirecek kadar para kazanamamaktadır. Esnafımız giderleri karşılamakta ve kiralarını ödemekte zorluk çekmektedir” dedi.

Son dönemlerde maalesef Zonguldak ekonomisi kötüye gitmekte diyen Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

ESNAF KİRASINI ÖDEMEKTE BİLE ZORLUK ÇEKMEKTE

Özellikle Gazipaşa Caddesinde ki yüksek kira bedelleri ve Zonguldak ekonomisinin gittikçe gerilemesinden dolayı esnaflarımız kepenk kapatmak zorunda kalmaktadır. Bizim sektörümüz kahvehane, lokanta, fırın, pastane gibi hizmet sektörüdür ve maalesef buralarda da eski iş gücü yoktur. Esnafımız işyerlerini çevirecek kadar para kazanamamaktadırlar. Esnafımız giderleri karşılamakta ve kiralarını ödemekte zorlanmaktadırlar. Üzülerek söylemek gerekirse; bizim ekonomimiz istihdama dönük olmadığı müddetçe, Zonguldak’ta istihdam ve katma değer yaratılmadığı müddetçe şehir her gün geriye gider. Özellikle ilimizi temsil edenler, sayın vekillerimiz, bürokratlarımız ve kuruluşlar mutlaka Zonguldak’ta istihdama yönelik katma değer sağlayacak çözümleri bulmaları gerekmektedir. İşsizlik her geçen gün artmaktadır. Biz esnaf odaları olarak Gazipaşa Caddesini her gün izlemekteyiz. Ben bir meslek odası temsilcisi olarak bu noktada Zonguldak’a el atılması gerektiğini düşünüyorum.

SİMİT VE YUFKA İMALATÇILARI ZOR GÜNLER GEÇİRMEKTE

Son dönemlerde artan maliyetlerden dolayı imalatçı sektörümüzde özelliklede simit ve yufka imalatlarında artan un fiyatlarından dolayı esnafımız zor günler geçirmekte. Simitçi ve yufkacı esnaflarımız maliyetlerini karşılayamamaktadırlar. Bu sebeple fırıncı ve yufkacı esnaflarımızın zam talebi söz konusudur. Bizde bu konuda gerekli çalışmayı yapıyoruz ve üyelerimizi de ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğine göre lokanta, pastane gibi imalat sektöründe bulunan arkadaşlarımızın ürettikleri mal ve hizmetlerde mutlaka üretilen gıdanın alerjenlerinin işyerinde bir tablo şeklinde ya da menülerinde açıklayıcı şekilde bulunması gerekiyor. Zonguldak Merkez ilçede ve beldelerimizde alerjen tablolarımızı hazırlattık. Yüzde 60 civarında konuyu çözdük fakat eksik noktalarımız var. Tarım İl Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz ve esnafımızı bu konuda bilgilendiriyoruz. Yönetmeliğe uymayan esnaflara 13 bin 934 lira idari para cezası söz konusudur. Gıda mühendisi arkadaşlarımız var bu konuda esnaflarımıza teknik olarak yardımcı oluyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi