Zonguldak Belediyesi yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ikinci bir emre kadar pazaryeri faaliyetlerini durdurdu.

Konu hakkında açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Pazaryerimizde faaliyetleri ikinci bir emre kadar durdurduk. Biz mahallelerimizde belediyemiz tarafından yetkilendirilmiş pazarcı esnafımızın araçlarıyla beraber satışına müsaade ediyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın toplu halde bulunacakları ortamı azaltmak, teması ve sosyal mesafeyi korumaktır” dedi.

Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erkan Küçük ise yaptığı açıklamada, “Valimiz ve belediye başkanımızla koronavirüs konusunu konuştuk. Vatandaşların evlerden aşağıya inmemesi için böyle bir karar alınmış. Zonguldak halkına ayağında hizmet yapacağız. Bu konuda gereken ne şekilde yapılacaksa yapılacak. Marketlerde de risk var. Sebzelerin, meyvelerin marketlerden kaldırılmasını rica ediyoruz. Orası da bir risk! Esnaflarımızı mahallelere yönlendirdik. 19 mahallede hizmet verecekler” diye konuştu.

Alınan karar doğrultusunda pazaryerleri ile birlikte otoparklarda kapatıldı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi