Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yeni tip Corona Virüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında aldığı karar ile camilerde cuma namazı kılınmadı kandil gecesi ise cami ve mescitler kapalı tutulacak.

Tüm dünyada hızla yayılan corona virüsün (Covid-19) Türkiye’de de görülmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde alınacak yeni tedbirleri açıkladı. Bu tedbirlere göre, koronavirüsün yayılma tehlikesine karşı camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışların ve ortaya çıkacak olumsuzlukların önüne geçmek için Cuma günü ve kandil gecesi cami ve mescitlerin kapalı tutulacağını ve Cuma namazı için sala da okunmayacağını bildirdi.

Yeni tip koronavirüsle mücadele amacıyla Devletin ve Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmetlerinin icrası ile ilgili aldığı tedbirlerin hatırlatıldığı yazıda, “Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur” ifadeleri kullanıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca camilere asılan duyuruda: “Son dönemde dünya genelinde görülen Yeni Koronavirüs’ün ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında hastalık riski sona erinceye kadar cemi ve mescitlerde; Vakit namazları cemaatle kılınmayacaktır. Cuma namazları kılınmayacaktır. Camilerde azanlar okunmaya devam edecek, isteyen vatandaşlarımızın namazlarını münferiden eda edebilmeleri için görevlilerimiz nezaretinde camiler açık tutulacaktır” denildi.

Ayrıca Miraç Kandili nedeniyle aynı hassasiyetler gözetilerek camilerin 21 Mart 2020 Cumartesi günü saat 18.00’da kapatılacağı ve 22 Mart 2020 Pazar günü sabah namazıyla tekrar açılacağı bildirildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi