Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) hastalığına karşı alınan önlemler çerçevesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri  İl Müdürü  Cemalettin Çataklı’nın katılımları ile bilgilendirme denetimlerine devam ediyor.

Bu kapsamda fırınlar, perakende satış noktaları, paket servis yapan işletmelerin yanı sıra pazar yerleri de kontrol edildi.

Bilgilendirme tarzında yapılan denetimlerde özellikle kişisel hijyen ile gıdaların çevreden gelecek olumsuz etkilere ve insanların temasına açık olmasının önleyecek tedbirlerin alınması gerekliliği anlatıldı.

Kontrol ekipleri  ayrıca, müdürlükçe işletmeler için hazırlanan "Covid-19 Hastalığına karşı işletmelerin dikkat etmesi gereken hususlar" ve "Gıda İşletmelerinde Korona Virüsten Korunmak için 10 Altın Kural" afişlerini dağıtarak, işletmelerin afişlerde yer alan uyarılara dikkat etmelerini istedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı,  "Halkımızın Kamu kurum ve kuruluşlarınca alınan tüm tedbirlere uyması gerektiğini ve Corona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla sosyal izolasyonun sağlanması gerektiğini belirtti. Bu kapsamda Halkımızın evde kalmasının çok önemli olduğunu değinerek, " Siz yeter ki evde kalın biz sizin için denetimlere devam ediyoruz" dedi.

YENİ BİR UYGULAMA MARKET ÇALIŞANLARININ ATEŞLERİ CİHAZ İLE ÖLÇÜLÜYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, il genelindeki gıda denetimlerinin artarak devam ettiğini de ifade ederek, “Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmaları için ekiplerimiz yoğun bir çalışma içine girdiler. Yeni bir uygulama başlattık. Market çalışanlarını ateşleri ateş ölçer cihazlar ile ölçülmekte bu şekilde hem çalışanların hem de vatandaşlarımızın corona virüse karşı korunmaları ve hastalığın bulaşmasını önlemeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi