Yıllarca ekmek parası için yerin metrelerce altında kömür kazan Halit Kaya ve Kazım Darıcı’nın nasırlı elleri şimdi tuvallere şekil veriyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumundan emekli Halit Kaya ve Kazım Darıcı, Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde kişisel yağlıboya resim sergisi açtılar.

Sergi açılışına Zonguldak Belediye Başkan vekili Hüseyin Kahveci, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, KESK Zonguldak Dönem Sözcüsü Onur Arslan, Zonguldak İl Kültür Turizm Müdür vekili Hayrettin Şahin, GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve davetliler katıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumunda yıllarca yeraltında çalışarak evlerine ekmek getiren Halit Kaya ve Kazım Darıcı emekli olduktan sonra çocukluk hevesleri olan yağlıboya resim çalışmaları yapmaya başladılar. Kaya ve Darıcı, Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde yıllardır yaptıkları yağlıboya çalışmalarından seçtikleri 36 eserden oluşan yağlıboya resim sergisi açtılar.

Sergi açılışında konuşan Halit Kaya; “Türkiye Taşkömürü Kurumundan emekliyim. Resim yapmaya küçük yaşlarda başladım. Biz mektepli değiliz ama Devrek Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan yağlıboya resim kurslarına katılarak kendimizi geliştirdik. Arkadaşımla birlikte yıllardır yaptığımız yağlıboya resimlerinin bir kısmıyla resim sergisi açtık. Hedefimiz; önümüzdeki yıl 4 Aralık Madenciler Gününde sadece madencilik üzerine yaptığımız yağlıboya resimlerimizin sergisini açmak. İnşallah bu hayalimizi de burada gerçekleştireceğiz” dedi.

Kazım Darıcı ise duygularını şöyle ifade etti: “Türkiye Taşkömürü Kurumundan emekli maden işçisiyim. Resim yapmayı çok seviyorum. İçimdeki duyguları yaptığım yağlıboya çalışmalarıma aktarıyorum. Bilemediğimiz noktalarda Devrek Halk Eğitim Merkezinde görevli hocalarımızdan yardım alıyoruz. Tual üzerine fırçalarımı sürdüğümde örneğin doğa resmi yapıyorsam kendimi doğada hissediyorum ve o duygularımı yansıtıyorum. Maden ocağı resmi çalışırken kendimi yılarca ekmek parası için çalıştığım yerin metrelerce altında hissediyorum. Duygularımı yağlıboya resim çalışmalarıma yansıtmak beni çok mutlu ediyor” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi