Zonguldak Kızılay Kan Merkezi doktoru İbrahim Zaid, yaptığı açıklamada, kan stoklarının oldukça azaldığını söyleyerek,  vatandaşları kan vermeye çağırdı.

Kızılay Kan Merkezi kan alma aracı Gazipaşa’da Ziraat Bankası önünde konuşlanırken, Ramazan ayı ve corona virüs nedeniyle kan veren vatandaş sayısında oldukça azalma olduğu bildirildi.

Genellikle  Kızılay Kan alma aracı Ramazan ayında mahallelerde camilerin önüne giderek namazdan çıkan vatandaşlardan kan alıyordu.

Bu yıl ülke genelinde etkisini sürdüren coronavirüs ve camilerde Teravih namazlarının kılınamaması nedeniyle Kızılay Kan alma aracı, Şehitler Parkı, Madenci Anıtı ve Gazipaşa Caddesinde kurularak kan almaya çalışıyor.

Kızılay Kan Merkezi Doktoru İbrahim Zaid yaptığı açıklamada, “Hem coronavirüs hem de Ramazan ayı sebebiyle kan bağış oranlarında yaşanan  azalma sebebiyle bizde Kan Merkezi olarak kan bağış kampanyaları düzenliyoruz. Zonguldak Kent merkezine kurduğumuz kan bağışı otobüsü tarafından gelen vatandaşların kan bağışı alıyoruz. Kan bağışı iyice azaldı ve hastanelerin kan ihtiyaçlarını karşılamakta oldukça zorlanıyoruz. Vatandaşlarımız kan alma aracı ile iftardan sonra Kan Merkezimizin açık olması ile gelerek kan bağışı yapmalarını istiyoruz” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi