Ülkemizde ve dünyada hızla yayılan Covid 19 korona virüs salgını sebebiyle bir çok kurum ve kuruluş elini taşın altına koyarak destek sağladı.

Çaycuma ilçesinde bir çok yönetimin el değiştirdiği kent konseyi, yeni oluşumu ile çorba dağıtırken ve örgü yaparken sahalarda gördük.

Yalnız bu süreçte tamda kent olarak korona virüs salgını ile ilgili yapılan çalışmalarda Kent Konseyimizi maalesef sahalarda göremedik.

Kent konseyin yönetmelikteki açılımı, "kent yaşamında, kent vizyonunun, hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir" olarak tanımlanıyor.

Kent Konseyi, adı üzerinde.. Kentin büyük-küçük sorunlarına çözüm arayıp öneri getirecek, kentin gelişmesi için konsey görüşlerini ilgililere bildirecek.

Korona virüs çalışmaları kapsamında kurulan vefa sosyal destek gruplarında nede sivil toplum kuruluş temsilcileri gruplarında varlıklarını göremedik. Meydanlarda çorba dağıtmakla örgü örmekle yardımlaşma olmuyor, kent konseyi adı altında adına yakışanı yapmalı. Bakın halk eğitim merkezine, elini taşın altına koydu, gönüllü hocalarla binlerce maske üreterek sağlık çalışanlarına destek verdi.

Sadece foroğraf karelerinde hizmet etmek için koltukları oturmayın, hizmet için oturun…

Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi