Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Resmi Gazete’nin 31164 sayı/23.06.2020 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanuna ait Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikle yürürlüğe giren konuları kamuoyu ile paylaşarak belge sahiplerinin dikkatini çekti.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir basın açıklamasında özetle şu hususlara değinerek yük ve yolcu taşımacılığı yapan müteşebbisleri uyardı.

Demir” Yük ve yolcu taşımacılığı yapan üyelerimiz Ulaştırma Bakanlığından almış bulundukları belgenin tanımı, hükümlülüğü, şartları, sorumluluklarını bilmeli, geçerlilik tarihi ve araç bilgilerini zaman zaman kontrol etmeyi ihmal etmemeli, bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmeleri ciddiye almalıdır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekonomik krizlerde, günümüzde yaşadığımız gibi olağan üstü durumlarda yönetmenliklerde güncelleme yapabiliyor bunu takip etmek mükelleflerin önceliği olmalıdır. Belgelerdeki geçerlilik tarihi şartları yerine getirdiği sürece geçerlidir. Yönetmenlikte yapılan değişiklik ile Bakanlık tarafından hak sahiplerine verilen A,B,D,K,C,R, başta olmak üzere pek çok belge sahibine yeni yükümlülükler getirilmiş, bazılarında uygulamalar basitleştirilmiş, bazı belgelere ek kontenjan getirilmiş. Üyelerimizin değişiklikleri dikkatlice takip etmesini ve mağdur olmamalarını arzuluyoruz” şeklinde uyarıda bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi