Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, 5 Mart 2020 tarihinde, döner sermaye yönetmeliğinde yapılan değişikliğin sağlık çalışanlarının kafasını karıştırdığını söyledi.

Bakanlık ile görüşülüp sıkıntıların giderilmesi noktasında görüş birliğine varıldığını belirten Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, açıklamasına şöyle devam etti:

SIKINTILARIN GİDERİLMESİ NOKTASINDA GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI

“5 Mart 2020 tarihinde, döner sermaye yönetmeliğinde yapılan değişiklik sağlık çalışanlarının kafasını karıştırmıştır. Konu hakkında mutemetlerimizce hesaplamalar yapılmaktadır. Konunun anlaşılabilmesi için yapılan çalışmaların sonucunda daha detaylı açıklama yapılacaktır. Sağlık çalışanlarımızın şunu bilmesini isterim; Konu hakkında Sayın Genel başkanımız Semih Durmuş’un bizatihi Bakan ile görüşüp, yapılan değişikliğin adil olmadığını beyan etmiş olup Bakanlık ile yeniden bir araya gelinip, konunun daha açık bir şekilde yayınlanmasını talep etmiştir. Bakanlık ile birlikte görüşülüp sıkıntıların giderilmesi noktasında görüş birliğine varılmıştır.

YÖNETMELİK 1 NİSAN’DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

22 Şubat’ta Sayın Bakan yardımcımızın ‘Sağlık-Sen Türkiye Buluşması’nda, ‘sağlık çalışanlarını memnun edecek döner sermaye yönetmeliği yakında çıkacak’ demişti. Çıkan yönetmelik gereği, bazı hakların kayba uğradığı görülmüştür. Ancak yönetmelikte olmayıp, 2019 yılı toplu sözleşmede olan döner sermaye puanları 2021 yılsonuna kadar geçerli olacağından dolayı Resmi Gazetede görülmeyen haklar geçerlidir. Bu konular da düzeltilerek, yeniden yayınlanmasını sağlayacağız. Yönetmelik 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacaktır. Konuyu farklı anlatanlara inanmadan, bağlı bulundukları mutemetlere sorabilmeleri doğruyu öğrenmeleri için önemlidir. Şu ana kadar döner sermaye ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde sağlık çalışanlarımızın mağduriyetleri her Bakanlık görüşmesinde dile getirilmiştir. Ancak mutemetlerin anlayıp, bizim anlamadığımız formüller gereği bazı sıkıntılar oluştuğundan dolayı yeni yönetmelik çıkasıya kadar, kesinlikle kafa karıştıranlara inanmadan gerektiğinde bağlı bulundukları mutemetlere sorularak konunun doğru anlaşılması noktasında, doğruyu öğrenmek için mutemetlere gitmesini önemsiyoruz.”

Memurlar Lokalinde 28 Mart 2020 tarihinde Genel Başkanları Semih Durmuş’un da katılımıyla kahvaltı programı düzenleyeceklerini ifade eden Kara, tüm üyeleri aileleriyle birlikte kahvaltı programına davet etti. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi