Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Termik Santrallere baca filtrelerinin takılmasının 2,5 yıl daha ertelenmesine evet diyen Ak Parti Zonguldak Milletvekillerini eleştirerek, “Zonguldak’a hangi yüzle gelecekler!” dedi.

Termik Santral sahiplerinin karlarından feragat etmesinin 2,5 yıl daha ertelendiğine dikkat çeken Kar, “Bu kararla 2,5 yıl daha Termik Santral sahiplerinin karları düşünüldü. Oy veren vermeyen tüm Zonguldaklıları mecliste temsil eden Ak Partili milletvekillerine Zonguldak halkı çok kırgın. Ak Partili Zonguldak milletvekillerinin tamamı bu kanun teklifine onay verdiler” dedi.

Milletin sağlığı hiçe sayılarak sermayenin daha fazla kar etmesine hizmet eden bir karar aldılar diyen Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Termik Santrallere baca filtrelerinin takılmasının 2,5 yıl daha ertelenmesi konusunda maalesef milletin sağlığı hiçe sayılarak sermayenin daha fazla kar etmesine hizmet eden bir karar aldılar. Maalesef diyorum çünkü bu konu daha öncede gündeme geldi ve termik santrallerin bacalarına filtre takılması hepsinin gündemindeydi şimdi neden uzatıldı anlayabilmiş değiliz. Bölgede yaşayan insanların yaşamlarını tehdit edecek seviyede çevre kirliliği söz konusu. Termik Santrallerin olduğu bölgede yaşayan birçok vatandaşımız kanser hastalığıyla karşı karşıya. Termik Santral sahiplerinin karlarından feragat etmesini 2,5 yıl daha engellemiş durumdayız. Bu kararla 2,5 yıl daha Termik Santral sahiplerinin karları düşünüldü. Oy veren vermeyen tüm Zonguldaklıları mecliste temsil eden Ak Partili milletvekillerine Zonguldak halkı çok kırgın. Ak Partili Zonguldak milletvekillerinin tamamı bu kanun teklifine onay verdiler. Bilemiyorum Zonguldak’a hangi yüzle gelecekler! Zonguldak halkına hangi yüzle bakacaklar. Zonguldak ciddi sağlık sorunuyla karşı karşıya! Dilerim bu oldubitti ile imzalanan kararlar tez zamanda yürürlüğe sokulacak yeni yönetmeliklerle değiştirilir ve kısa sürede termik santrallerin bacalarına filtreler takılır” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi