Dünyanın ilk kadın su altı ressamı Figen Ramazanoğulları, yağlı boya ve resim sanatının ardından minyatür kursu veriyor.

İlçe Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Kent Konseyi’nin iş birliği ile hazırlanan minyatür kursunda öğretmenlik yapan Ressam Figen Ramazanoğulları, 17 kursiyerine minyatür sanatını öğretiyor.

Ev hanımlığından ressamlığa adım atan Ramazanoğulları, Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları bölümünü bitirdikten sonra Osmanlı sanatına merak sardığını söyledi.

Kursiyerlerin bu sanata meraklı olduğunu açıklayan Ressam Ramazanoğulları, 17 kursiyerim ile birlikte güzel resimler ortaya çıkardık. Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları bölümünden mezun oldum. Yağlı boya ve resim öğretmenliğinin yanı sıra minyatür sanatına başladım. Osmanlı sanatını yaşatmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla biz kadınların başarısını amaçlıyoruz.” dedi.

Kasım ayında başlayan minyatür kursu Nisan ayı sonunda sona erecek. Öğrencilerin yaptığı çalışmalar yılsonunda sergilenecek. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi