Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak şube başkanı Gülhan Çetin yaptığı açıklamada, “Her gün yaşamımızı gölgeleyen yeni bir kadına şiddet vakası ile güne uyanıyoruz. Kadına yönelik şiddetin artması kadar, görünür olması da kadına yönelik şiddet ile mücadeleyi sürekli kılmak, bu yöndeki çabaları arttırmak mecburiyetini gözler önüne seriyor” dedi.

Çetin açıklamasında, “Polis Akademisi Başkanlığı 2016 yılında 301, 2017 yılında 350, 2018 yılında ise 281 kadının yaşam hakkının elinden alındığını açıklamıştır.2019 yılında ise neredeyse her gün şiddetin vahşileşmiş haliyle yaşamaya zorlanıyoruz. 20.kattan atılıyor, öldükten sonra kurtarılmayı bekliyor, çığlık çığlığa ölüyoruz. Kapımızın önünde, evimizin içinde öldürülüp sevdiklerimizi çaresiz, kimsesiz bırakmak istemiyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Kadınlar olarak haklarımızın bilincindeyiz ve başımız dik mücadeleyi sürdüreceğiz. Kadınlarımıza yasalarda ki haklarımızı, koruma tedbirlerini hiç ara vermeden anlatacağız. Eğitimden başlayarak medya ya kadar her alanda kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin önlenmesi için üzerimize düşeni takibi yapacağız.

Toplumda kadına yönelik şiddet ile birlikte bir karamsarlık da yayılmaktadır. Yargıya, kolluk kuvvetlerine olan güvenin zedelenmesi sıradanlaşmış, ülkemizin yaşanmaya değer bir yer olmadığını ilan eden kişiler çoğalmıştır. Bu tutumları doğru bulmuyoruz. Hukuk sistemi içindeki aksaklıkların tespiti ile bunların giderilmesini istemek, kolluk kuvvetlerinin bu konudaki duyarlılığının artmasını sağlamak biz Cumhuriyet Kadınlarının görevleri arasındadır.

Şikayet etmek yerine mücadele etmek, bizim atalarımızdan, kuruluş felsefemizden edindiğimiz tecrübedir. Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesi için çalışır

Derneğin isimsiz kahraman kadınları Kurtuluş savaşı boyunca Türk kadınının gurur duyacağı pek çok hizmet yapmıştır. Kadınların Milli mücadeleye etkin bir şekilde katılmalarını sağlamış, orduya para ve mal yardımları için kampanyalar düzenlemiş, mahalle mahalle gezmiş, konuşma, müsamere, mitingler düzenleyerek milli mücadelenin önemini anlatmışlardır.

9 Aralık 2019 tarihinde kuruluşlarının 100.yılını kutladığımız, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlüğün bedelini ödemiş Anadolu Kadınları Müdafai Vatan Cemiyeti, ülkemiz insanlarının kadın erkek, genç yaşlı demeden birlikte ve memleketimize hizmet ederek, vatan sevgisinin kutsallığını yüreklerde taşıyarak, bağımsız ve başı dik olmanın kadınlar için önemini belirterek bizlere kocaman bir çözüm ve miras bırakmışlardır.

Mücadelemize ışık olan Anadolu Kadınları Müdafai Vatan Cemiyeti’nin kuruluşunun 100. Yılında aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi