İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, kadına yönelik şiddeti kınayarak, kadına yönelik şiddet konusunda bağlayıcılığa sahip ilk uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesine dikkat çekti.

Kadına el kaldırmak, şiddet uygulamak bir zavallılığın göstergesidir diyen Erkmen, “Özellikle erkeklere bir kes daha seslenmek istiyorum; Siz bir bayana el kaldırmakla, onu yaralamakla, dövmekle, öldürmekle hiçbir şey kazanamazsınız. O sizin sadece zavallılığınızı gösterir. İnsanlıktan uzaklaştığınızı gösterir. Onun için toplum olarak kadınlarımıza, kızlarımıza sahip çıkmamız lazım” dedi.

Hep son olsun dendiğini ancak her karşılaşılan örneğin insanları yine üzüntüye sevk ettiğini belirten İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklamasına şöyle devam etti:

KADINLARA YAPILAN ŞİDDETİ KINIYORUZ

“Özellikle son yıllarda kadınlara yönelik şiddetin sıkça gündemimizde olduğu bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu hepimizi üzüyor çünkü biz her zaman şunu söylüyoruz; Bayan olsun, erkek olsun birlikte, beraberce 83 milyon kişi kardeşçe mutluluk içerisinde yaşamalıdır hakkı budur. Ama maalesef barış, mutluluk ve huzur içerisinde yaşama dileğimiz her seferinde hüzne dönüşüyor. Son günlerde de Pınar kızımızın başına gelenler bütün Türkiye’de gündem oldu. Biz kadınlara yapılan şiddeti kınıyoruz. Kınamanın ötesinde de en ağır cezayla cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Çünkü kime karşı olursa olsun ama bir bayana el kaldırmak, şiddet dediğimiz ister fiziki, ister bir takım unsurlarla gerçekleştirilen saldırılar hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir vahşiliği, barbarlığı gösteriyor. O nedenle biz İyi Parti olarak genel başkanımız Meral Akşener öncülüğünde kamuoyunda af yasası diye bilinen yasa tartışılırken kadınlara karşı şiddette çok daha ağır cezaların getirilmesini savunduk. Ama maalesef aile içi şiddette bu cezaların artırılması kabul gördü. Ama onun dışında aile fertlerinin dışında birisinin yapmış olduğu şiddette ise cezalarda herhangi bir artırıma gidilmedi. Buda bir bakıma insanları cesaretlendirir gibi bir pozisyon oldu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİYLE KADINLARIN HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINMIŞTIR

Kadına el kaldırmak, şiddet uygulamak bir zavallılığın göstergesidir. İnsan olmadığının göstergesidir. Onun için eğitim seviyemizi yükseltmemiz, anne ve babaların aile eğitiminde sevgiyi ön planda alarak çocuklarını şiddetten uzak tutarak yetiştirmesi çok önemli. Hep son olsun diyoruz ama her karşılaştığımız örnek bizi yine üzüntüye sevk ediyor. Özellikle erkeklere bir kes daha seslenmek istiyorum; Siz bir bayana el kaldırmakla, onu yaralamakla, dövmekle, öldürmekle hiçbir şey kazanamazsınız. O sizin sadece zavallılığınızı gösterir. İnsanlıktan uzaklaştığınızı gösterir. Onun için toplum olarak kadınlarımıza, kızlarımıza sahip çıkmamız lazım. Hepimizin annesi, kız kardeşi, çocukları var. Onun için biz şu ortamda korku ile değil çocuklarımızı sevgi ve huzur ortamı içerisinde büyütüp yine onları sevgiyle huzur ortamı içerisinde bir aile yuvalarını kurup hayatlarını devam ettirmesini arzu ediyoruz. Her ailenin de en başta gelen sorumluluğu budur. İstanbul sözleşmesiyle kadınlara karşı yapılan şiddetin karşı gösterilmesi ve İstanbul sözleşmesinin sanki bu anlamda bu hareketin engelleyicisi pozisyonunda gösterilip te buradan çıkmayı tartışanlara da bu tartışmalardan uzak durmalarını Türkiye’nin imzalamış olduğu İstanbul sözleşmesiyle kadınlarımızın haklarının güvence altına alınmış olduğunu ve bundan çıkmanın yarar değil zarar getireceğini belirtiyoruz. Bu nedenle de Büyük Önderin bizlere kadın, erkek hep birlikte bulunmuş olduğu bu modern anlamdaki aile yaşantısında kadınları ikinci planda, ikinci sınıf gibi gören anlayıştan uzak onlarında ailenin erkek kadar bir parçası olduğunu kabullenmelerini ve sözleşmeye sahip çıkılması gerektiğini ifade ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi