Cumhuriyet Kadınları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Gülhan Çetin yaptığı açıklamada, “Artan kadın cinayetleri ve çocuk istismarı haberleri doğrultusunda, ilgili bakanlıklara çeşitli tedbirleri almalıdır” dedi.

Çetin açıklamasında,  “Coronovirüs salgını nedeniyle herkese “evde kal” çağrılarının yapıldığı bugünlerde, basına da yansıyan kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarı haberlerinin, daha da artmasından endişe duyduğumuzu belirtmiştir. “İlgili bakanlıkları acil olarak çeşitli tedbirler almaya davet ediyoruz”  diyerek, “Mevcut tedbirlerin salgın sürecinde yeterli ve koruyucu olmadığına dikkat çekiyoruz” açıklamasında şunları söyledi:

“Ne yazık ki “Kadın cinayetleri salgın dinlemiyor! Bütün kurumlarımız ve vatandaşlar olarak, 20 gündür Coronavirüs salgınının sınırlanması için mücadele içindeyiz. Ancak bütün dünyayla birlikte, ülkemizi de sarsan böyle bir afetle karşı karşıya olmamız, kadının canına kasteden katilleri durdurmamakta, kadın cinayetleri devam etmektedir”   CKD  olarak, en az birkaç hafta süreceği tahmin edilen evde kalma sürecinde, ilgili bakanlıkların alabileceği bazı tedbirler olduğunu belirtmekte fayda görüyoruz.:

Bu dönemde yaygın izlenen bütün televizyon kanallarında bu sorunların nedenleri, çözüm önerileri tartışma programlarıyla dile getirilebileceği gibi; İçişleri Bakanlığımızın Kadın Destek Uygulaması (KADES) gibi acil başvuru ve müdahale yollarını anlatan film; tiyatro; canlandırma vb. gibi programların da zorunlu olarak gösterilmesinin yararlı olacağını değerlendiriyoruz.

 Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak, bu bağlamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gibi, konuyla ilgili kurumlarımızı acil olarak harekete geçmeye davet ediyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi