Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapanan işletmelerin yeniden açılmasını talep ettiklerini belirtti.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, koronavirüs nedeniyle mağdur olan Federasyonlarına bağlı tüm iş yerlerinin yeniden açılması için Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığına dilekçe yazarak, işletmelerin belirlenecek kurallara göre yeniden açılmasını talep ettiklerini söyledi.

Sektörümüz zor günler yaşamakta diyen Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük:

MAĞDUR OLAN ESNAFLARIMIZ VAR

“Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice beyin başkanlığında Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığına dilekçe yazarak, işletmelerin belirlenecek kurallara göre yeniden açılmasını talep ettik. Koranavirüs nedeniyle mağdur olan lokanta, kafeterya, yemek salonları ve çiğ köftecilerimizle ilgili dilekçeler yazıldı. Ramazan ayı münasebetiyle bu faaliyetleri gösteren işyerlerinin koordineli bir şekilde bakanlığın belirlediği şartlara ve sosyal mesafe kurallarına uyarak açılması talebimiz var. En azından Ramazan ayı içerisinde esnafımızın rahatlamış olması düşünülmüştür. Çünkü sektörümüz bu günlerde zor günler yaşamaktadır. Sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyarak bu işyerlerinin açılması yönünde taleplerimiz söz konusudur” dedi.

FEDERASYONUMUZA BAĞLI TÜM İŞYERLERİNİN YENİDEN AÇILMASINI TALEP EDİYORUZ

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice’nin imzalı talep dilekçelerinde verilen ifadelere değinen Küçük: “Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Ethem Aykut Yenice imzalı dilekçeler Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderilerek, taleplerini ilettiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerilerinin uygulanması neticesinde Covid 19 salgını ile mücadelede önemli bir aşama kaydedildiği tartışmasızdır. Salgın ile mücadelede gelinen aşama ve yaklaşan Ramazan Bayramı da dikkate alındığında Federasyonumuza bağlı Lokantalar, Kebapçılar, Pideciler, Pastahaneler, Yufkacılar, Cafeler, Börekçiler, Tatlıcılar, Çiğ köfteciler ve benzeri Yiyecek İçecek Satan Tüm İş Yerlerinin toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından gerekli tedbirlerin alınması koşulu ile ve takdir edilmesi halinde ilgili bakanlıklarla koordineli çalışmak suretiyle Federasyonumuz ve bağlı Oda başkanlıklarının kontrolünde yeniden açılması küçük esnafımıza maddi-manevi katkı sağlayacağı gibi Ramazan ayında milletimizin damak tadına ve sofrasına fayda sağlayacaktır. Oda Başkanlıklarımız ile küçük esnafımızın talepleri de dikkate alınarak yukarıda kısaca arz ettiğimiz koşullarda Federasyonumuza bağlı tüm iş yerlerinin yeniden açılması amacıyla Sayın Genel Müdürlüğünüzün nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmasını teşkilatımız nam ve hesabına talep ediyoruz. Talebimizi değerlendirilmesini saygılarımızla arz ederiz” diye konuştu. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi